10 листопада 2023, 10:44

"За нами спостерігають цілком і повністю", – російські пропагандисти засмутилися через польські дрони

Путінські пропагандисти засумували через те, що Україна використовує високоефективні розвідувальні засоби, які допомагають їй завдавати ударів по армії РФ.

"За нами спостерігають цілком і повністю", – російські пропагандисти засмутилися через польські дрони

Російські військові експерти постійно нарікають, що Україна має якісні розвідувальні дрони, які фіксують усі переміщення та маневри російської армії та допомагають завдавати їй болючих ударів і поразок. "Ось наші колони стоять, а за ними спостерігають цілком і повністю та потім починають накривати. Технічні засоби розвідки у ворога, прямо скажемо, на висоті", - зізнався один із російських військових аналітиків.

Такі високоефективні дрони Україна постійно отримує від наших союзників. Серед них одним із найякісніших, за відгуками наших військових, є польський безпілотник Fly Eye. Цей дрон працює на досить унікальних частотах, які в Україні не використовуються будь-яким іншим БПЛА.

Про це розповів журналіст і військово-політичний оглядач Денис Казанський на своєму YouTube-каналі.

"Поляки дійсно дуже багато нам допомагають", - нагадав експерт.

При цьому важливо зазначити, що Польща передає не тільки безпілотники. Ця країна - один із лідерів за обсягом допомоги Україні. За підрахунками Кільського інституту світової економіки, Польща вже витратила на допомогу Україні понад 3 % свого ВВП. Зокрема, вона передала нам 320 танків і 14 літаків "Міг-29", а також близько половини всіх систем Starlink, якими користуються українські військові.

"Їх не дарував Ілон Маск, а оплатила та передала Україні Польща. Не всі про це знають, на жаль", - наголосив Казанський.

Українцям активно допомагає не тільки польська держава, а й польське громадянське суспільство, яке загалом зібрало близько 10 млрд злотих і передало нашій країні. Це приблизно 2,5 млрд доларів.

"Я хочу подякувати полякам і Польщі за все, що вони зробили для моєї країни, для нашої армії, для всіх нас. Без цієї допомоги нам точно було б набагато складніше", - сказав журналіст.

Раніше ми повідомляли, що у Z-пропагандиста Юрія Подоляки здали нерви через розгром "Аскольда".

Пропонуємо дізнатися, що означають чвари та сварки серед путінських пропагандистів, на думку Аббаса Галлямова.

Автор: Денис Казанский

Останні новини