2 червня 2023, 14:19

Пригожин провокує державний переворот у Росії: слабкий Путін став заручником "розборок" у своєму оточенні

Український журналіст Денис Казанський у своєму новому відео розповів про боротьбу за владу в оточенні президента РФ Путіна, можливий державний переворот і громадянську війну.

Пригожин провокує державний переворот у Росії: слабкий Путін став заручником "розборок" у своєму оточенні

Український журналіст і блогер Денис Казанський у своєму новому відео аналізує виступ військового злочинця Ігоря Гіркіна. У ньому він каже, що у Росії почалася справжня смута та на країну чекає державний переворот через відкрите протистояння між ватажком ПВК "Вагнер" Пригожиним і керівництвом Міністерства оборони РФ.

"Гіркін стверджує, що Пригожин, будучи членом путінського оточення, спеціально розгойдує ситуацію, щоб влаштувати смуту та спровокувати державний переворот. І у цьому зі Стрєлковим згодні багато хто. Уже відкрито пишеться про те, що в оточенні Путіна йде серйозна гризня та Пригожин діє не сам по собі, у нього є серйозний "дах" на самому верху, та він фактично представляє частину путінської еліти. Зокрема, є багато публікацій про те, що "дахом" Пригожина є губернатор Тульської області Олексій Дюмін. Це колишній охоронець Путіна, якого ще 2018 року називали одним із кандидатів у його наступники. У низці публікацій Дюміна називають реальним власником і творцем ПВК "Вагнер". Характерно, що Дюміна у своїх інтерв'ю активно нахвалює та піарить сам Пригожин", - каже Денис Казанський.

Йдеться про гучне інтерв'ю Пригожина пропагандисту Костянтину Долгову. У ньому ватажок ПВК "Вагнер" відзначає роль Сил спеціальних операцій РФ, якими керував Дюмін, в анексії Криму.

"Схоже на те, що Путін втрачає контроль над ситуацією та його потенційні наступники, розуміючи це, вже починають війну один з одним. І Гіркін, бачачи це, з жахом прогнозує, що незабаром така ситуація може призвести до перевороту та подальшої громадянської війни", - продовжує Казанський.

За його словами, Путін сам загнав себе у безвихідну ситуацію, коли його оточення, бачачи слабкість лідера, починає боротьбу за владу. А парадокс полягає у тому, що населення Росії продовжує його вважати хитрим і талановитим геополітиком.

"Коли Путін починав своє вторгнення в Україну, він планував маленьку переможну війну, яка мала тільки зміцнити його владу та забезпечити йому вічне правління. Натомість він зруйнував ту крихку стабільність, яку сам же створював. Уперше за багато років у вищій російській владі відбувається відкрита публічна та дуже різка боротьба. Вперше за багато років у Росії говорять про державний переворот як про реальний сценарій", - резюмує Денис Казанський.

Нагадаємо, Пригожин кинув відкритий виклик Путіну, опублікувавши президентський рейтинг.

Раніше в українській розвідці розповіли про впливових покровителів Пригожина у РФ, які почали конкурувати між собою.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.


ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!!!

Автор: Денис Казанский

Останні новини