16 березня 2023, 07:05

"Передавали двічі", – Соловей озвучив 6 пунктів "мирного плану", запропонованого Заходом Путіну

"Мирний план" Заходу, який передавали Кремлю, передбачав негайне звільнення всіх територій України, за винятком Криму, запевняє Валерій Соловей.

"Передавали двічі", – Соловей озвучив 6 пунктів "мирного плану", запропонованого Заходом Путіну

Захід за останній рік двічі через посередників передавав Кремлю свій проект мирного плану щодо України. Обидва варіанти були відкинуті диктатором РФ Володимиром Путіним, що засмутило його "еліти".

Такими відомостями поділився російський політолог Валерій Соловей в інтерв'ю журналістці Юлії Латиніній на YouTube.

"Я б не сказав, що це добре розроблені плани, але це якийсь ескіз. Двічі Путіну пропонувався він, двічі він його відкидав", - повідомив Соловей. Він запевняє, що план пропонується без узгодження з Києвом.

Він містив 6 ключових пунктів, більшість з яких дуже неприємні для Москви:

- виведення військ з усього Донбасу, Запорізької та Херсонської областей України;

- початок переговорів про визначення статусу анексованого Криму;

- на час переговорів щодо Криму з бази у Севастополі виводиться Чорноморський флот;

- Україна відкладає на 7 років вступ до ЄС і НАТО. Соловей вважає, що термін буде скорочено у майбутньому через незговірливість Москви;

- у РФ і Білорусі створюють 100-кілометрову демілітаризовану зону біля українських кордонів, де допустима наявність присутності тільки прикордонних військ і стрілецької зброї;

- путінській еліті гарантують свободу, безпеку та збереження частини активів із тих, які не будуть задіяні у виплаті репарацій Києву. Примітно, що, за даними Солов'я, обговорюють також варіант безоплатного постачання Києву російського газу протягом 20 років як репарацій.

"Це можна уявити не як репарації, а як "добру волю" нового російського керівництва... Вимоги зміни влади у РФ у документі немає, але це само собою мається на увазі, тому що Володимиру Володимировичу було б практично неможливо втриматися. Він це прекрасно розуміє... Через посередників план передавали двічі, причому другий був погіршеною версією першого. Але коли передавали, сказали, що наступні будуть гіршими, тож краще погодитися", - поділився інформацією Соловей.

Раніше Соловей розповів, як Україна "все зіпсувала" Путіну: "Плани полетіли під три чорти".

Також Данілов розкрив новий гібридний план Путіна щодо України.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.


ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Валерий Соловей

Останні новини