17 лютого 2023, 13:27

Під загрозою останній енергетичний форпост Кремля – у Москві сильно занервували

Москва почала нервувати через лобіювання Києвом санкцій проти Росатома.

Під загрозою останній енергетичний форпост Кремля – у Москві сильно занервували

Українська дипломатка, радниця міністра енергетики України Лана Зеркаль зазначила, що останнім часом почала активніше зазнавати атак з боку проплачених ресурсів і сайтів, ніж раніше. Вона вважає, що це пов'язано з її зусиллями щодо запровадження санкцій проти російської атомної енергетики.

Про це вона написала 17 лютого у своєму акаунті у Facebook.

Дипломат відзначила "тривожні та панічні рухи атомних лобістів" у Росії. Вони, вочевидь, відчули небезпеку через зусилля Києва щодо запровадження санкцій проти Росатома.

"Вони захищають свою останню енергетичну зброю й інструмент геополітичного впливу... Росатом і атомна енергетика залишаються останнім форпостом Кремля... Зупинити цю енергетичну зброю необхідно, тому що її присутність, зокрема в ЄС, дуже схожа на ракові метастази. Їх потрібно видалити, щоб не сталося біди", - написала Зеркаль.

Вона додала, що Росатом уже давно заслужив санкції тільки за свою участь у захопленні української Запорізької атомної станції, що цілком можна кваліфікувати як ядерний тероризм.

Зеркаль зазначила, що Європа поки що не готова до введення цих санкцій проти російської атомної енергетики. Ставить процесу палиці у колеса особливо активно Угорщина, яка зберігає свої зв'язки з Москвою. Однак, впевнена Зеркаль, введення обмежувальних заходів неминуче.

"Введення санкцій проти російської атомної корови - складний, але необхідний етап удушення агресора. Необхідно продовжувати довбати цю стіну", - констатувала Зеркаль.

Раніше Зеленський ввів у дію санкції проти атомної галузі РФ: у "чорному списку" 200 компаній.

Ми також писали, що російські військові будують таємний об'єкт на території ЗАЕС.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.


ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Лана Зеркаль

Останні новини