8 лютого 2023, 19:40

Україна зруйнувала "релігію перемоги" Путіна, РФ цього не переживе – Ейдман

Війну проти України путінська держава не переживе, впевнений Ігор Ейдман.

Сьогодні на наших очах відбувається крах "релігії перемоги", на якій тримається влада диктатора Володимира Путіна. Почавши агресивну, загарбницьку війну проти України, він прирік свій режим.

Про це у Facebook пише відомий російський соціолог, політемігрант і затятий критик путінського режиму Ігор Ейдман.

"Путінська держава не переживе поразки у війні проти України. Це буде не просто потужний військово-політичний провал. Для російського суспільства поразка у війні буде світоглядною катастрофою, крахом релігійно-ідеологічних основ держави", - написав Ейдман.

Він зазначив, що сьогодні головною скріпою режиму є війна. Росіяни, які її не підтримують, зазнають жорстоких репресій.

Путін замінив міф про комуністичне минуле на інший - про героїчне військове минуле. Такий шалений мілітаризм, побєдобєсіє призвели до того, що у свідомості російського суспільства війна почала асоціюватися зі святом, з головною цінністю, яку вони завжди "готові повторити".

"Якщо використовувати аналогії з християнством, Росія у цій релігії - Бог-батько, країна та народ-переможець. Перемога - Бог-син Росія. 9 Травня - Різдво Перемоги. Путін - патріарх, первосвященик Перемоги. Колективний Захід - ворог Росії та Перемоги, диявол, який ввів у спокусу Україну, що стала занепалим ангелом і його слугою", - розповів Ейдман.

Почавши агресію, Росії довелося виринути з мороку побєдобєсія та зіткнутися з непривабливою реальністю. Усе пішло не так, як народу РФ обіцяли верховний диктатор і його слуги.

"Реальна війна виявилася нескінченно далекою від міфу про неї. Коли віра у комунізм померла, впав СРСР. Коли поразка у війні перекине міф про Перемогу, впаде і путінський режим", - констатував російський соціолог.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що ексспічрайтер Путіна Аббас Галлямов прогнозує Росії повторення 1917 року.

Ми також писали, що у найближчі півроку у війні в Україні відбудеться поворотний момент: у Путіна залишився останній шанс.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Останні новини