20 січня 2023, 11:29

"Треба певна кількість ATACMS", – Світан назвав два сценарії звільнення Криму

Новина про те, що США допомагають Україні розробляти операцію з деокупації Криму, дуже добрий знак, вважає Роман Світан.

"Треба певна кількість ATACMS", – Світан назвав два сценарії звільнення Криму

Кремль сильно схвилювала новина про те, що Вашингтон допомагає Києву у розробленні операції зі звільнення Криму. Насправді, це дуже хороша новина для України.

Про це в ефірі YouTube-каналу "Ходорковський LIVE" розповів колишній льотчик ЗСУ, військовий експерт Роман Світан.

Він зазначив, що є два основні сценарії, за допомогою яких можна деокупувати Крим. Перший - безжалісний, його застосовує на Донбасі окупаційна армія РФ. Ідеться про "фронтальне просування", яке загрожує руйнуванням міст, жертвами серед цивільних, їх масовою евакуацією.

Ні Україна, ні Захід на такий сценарій не погодяться. План, який Генштаб ЗСУ разом із союзниками придумає для півострова, вважає Світан, буде безпечнішим для мирних громадян і загалом для Криму.

"Великого розуму не треба, щоб розробити план з повернення Криму. Для цього треба просто певну кількість ATACMS: ними відпрацювати десь по 150 військових гарнізонах... Після цього російські війська будуть змушені йти з Криму. Подальше просування українських військ за такого розвитку подій ... Проблем у плануванні не виникне абсолютно ніяких", - розповів Світан.

Він вважає, що у цій операції будуть задіяні, зокрема, бомби-планувальники, які скоро поставлять Україні. Їхня дальність дії становить 150 км і дозволить ЗСУ дистанційно вражати військові об'єкти ворога.

Раніше генерал Маломуж описав майбутній контрнаступ ЗСУ, включно із заходом до Криму.

Ми також писали, що супутникові знімки Кримського мосту засвідчили наявність проблем навіть через три місяці після вибухів.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.


ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Роман Свитан

Останні новини