7 січня 2023, 09:19

Зміна тактики ЗСУ ламає великий наступ Росії – Чернишевський

ЗСУ змінили тактику й ефективно запобігають спробам військового командування РФ організувати широкомасштабний наступ.

Зміна тактики ЗСУ ламає великий наступ Росії – Чернишевський

Новий широкомасштабний наступ ЗС РФ, який задумали у Кремлі, зривається: українські війська змінили тактику й ефективно протидіють ворогові.

Про це у своєму відеоблозі в YouTube розповів російський історик і політик Дмитро Чернишевський.

ЗСУ змінили тактику застосування HIMARS й іншої високоточної зброї. Раніше їх використовували для ураження складів і центрів ухвалення рішень ЗС РФ. А тепер перейшли до ударів по скупченню живої сили.

Це стало відповіддю Києва на спроби Росії підтягнути до фронту великі маси мобілізованої піхоти для створення ударного кулака та нового великого контрнаступу.

"У Росії є одна непереборна проблема: вона не має можливості зараз наступати інакше, як зосередивши великі маси піхоти. Танки у РФ вибиті, авіація не здатна вирішувати завдання на полі бою, вертольоти збиваються на всіх висотах, артилерія втратила колишні можливості. Єдиний козир, який залишився у руках російського командування, - це великі маси мобілізованої піхоти. Вона погано підготовлена та може являти собою силу тільки у тому випадку, якщо зібрати її у великі маси та кинути в атаку. Але коли ти збираєш в одному місці великі маси піхоти, вони стають вкрай уразливими для ураження високоточною зброєю, що і відбувається сьогодні", - розповів Чернишевський.

Найяскравішим прикладом цієї тактики був удар ЗСУ по ПТУ у Макіївці у новорічну ніч, де було ліквідовано цілий російський батальйон. Такі атаки відбуваються останнім часом по всьому фронту.

"Мобілізованих важко розосередити по фронту дрібними підрозділами, тому що у такому випадку вони виходять з-під контролю. У РФ немає достатньої кількості досвідчених лейтенантів, щоб контролювати подібні розсіяні частини... Покинуті солдати на віддалений хутір не займатимуться військовим вишколом, а курей ловитимуть і самогонку шукатимуть", - пояснив російський історик.

Крім того, у РФ не вистачає укриттів для розосередження своїх "мобіків".

"Виходить, що нова тактика застосування "Хаймарсів" і "Екскалібурів" українською армією унеможливлює для Росії планову підготовку широкомасштабних наступальних операцій. Україна намацала грамотну тактичну відповідь на нову загрозу, яку становлять великі маси мобілізованих", - констатував Чернишевський.

Раніше ЗСУ "привітали" з Різдвом базу армії РФ у Токмаку - в окупантів багато "200-х".

Ми також писали, що Україна стрімко піднялася у рейтингу найсильніших армій світу.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.


ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Дмитрий Чернышевский

Останні новини