2 грудня 2022, 19:10

Поки радіти рано: Коваленко пояснив, що стоїть за відведенням військ РФ від лівобережної Херсонщини

Масштабного виведення російських військ із лівобережної частини Херсонської області не відбувається, запевнив Олександр Коваленко.

Низка експертів заговорила про якусь "втечу" окупаційних сил Росії з лівобережної частини Херсонської області. Ця інформація не відповідає дійсності.

Про це розповів у своєму блозі у Facebook військовий оглядач Олександр Коваленко.

"Не видавайте бажане за дійсне... За всього незручного становища РОВ (російських окупаційних військ - ред.) на лівому березі вони не тікають навіть з операційної зони глибиною 10-20 км", - повідомив експерт.

Він уточнив, що зараз фіксується тільки часткове відведення Росією своїх частин і сил. Відбувається зниження концентрації російських військ на відстані 10-20 км від фронту. "Стримувальні сили" залишаються, і їхня мета, за даними Коваленка, це "оборона і суїцид".

"Цікаво те, що підрозділи, які відводяться, не йдуть на розміщення у безпечнішому тилу, а передислокуються на Донбаський плацдарм. Частина під Вугледар, Авдіївку, Бахмут, частина - на утримування Сватове-Кременної зони", - поділився інформацією Коваленко.

Він додав, що ослаблення лівобережного угруповання ЗС РФ поки що не критичне.

"Але тенденція хороша. Спостерігаємо", - констатував військовий оглядач.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що артилерія ЗСУ розносить російську армію на 20 км углиб лівого берега Херсонщини.

Ми також писали, що Excalibur перетворив на факел російську "Мста-С" на лівому березі Дніпра: ЗСУ зафіксували момент на відео.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.


ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Останні новини