7 вересня 2022, 15:42

Казахстан "відпливає" від РФ: через "спецоперацію" вплив Москви на пострадянському просторі слабшає

Агресивна зовнішня політика позбавляє Росію її ключових союзників на пострадянському просторі: Казахстан почав упевнено йти з орбіти впливу Москви.

Казахстан "відпливає" від РФ: через "спецоперацію" вплив Москви на пострадянському просторі слабшає

Казахстан почав впевнено йти з орбіти впливу Москви. Республіка шукає нових союзників, зокрема у країнах. Про це пише впливовий російський Telegram-канал "Кремлівський мамкознавець".

Він звернув увагу на недавній візит до Нур-Султану делегації Конгресу США. Головною темою їхньої розмови з лідером республіки Касимом-Жомартом Токаєвим стало зміцнення зв'язків Казахстану із "групою друзів" в американському Парламенті.

Американці високо оцінили масштабні політичні й економічні реформи, запущені у Казахстані.

"Візит американських конгресменів далеко не перший "дзвіночок", що свідчить про переорієнтацію Казахстану та серйозну модернізацію: у військових навчаннях на території Йордану беруть участь, у тому числі, казахстанські військові. Крім цього, за допомогою США й Азербайджану Казахстан в обхід Росії почав постачання сирої нафти до Європи. Сам Токаєв публічно йде проти лінії Кремля, називаючи "Л/ДНР" квазідержавними утвореннями, публічно закликаючи переставати кланятися у ноги Росії", - нагадав ресурс.

Він наголосив, що агресивна політика Кремля грає на шкоду впливу Росії.

"РФ продовжує втрачати економічних і стратегічних союзників, і з кожним днем "спецоперації" ця тенденція тільки наростатиме. Невипадково навіть формально союзницька Білорусь грає на два фронти: почувши неладне, Лукашенко залишає простір для маневру, щоб зробити розворот у протилежний бік від Москви", - констатував ресурс.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що Токаєв повстав проти Путіна, не бажаючи віддавати РФ три області Казахстану.

Ми також писали, що Токаєв дав команду переманити у Казахстан компанії, що залишили Росію, яка йде на дно.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятись від авторської.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!!

Автор: Сеть

Останні новини