3 вересня 2022, 19:11

"Пташки знову у справі", – про що говорить повернення Bayraktar ТВ2 на фронт

Після кількох місяців відсутності на фронті знову помічено роботу ударних дронів Bayraktar ТВ2.

"Пташки знову у справі", – про що говорить повернення Bayraktar ТВ2 на фронт

Ударні безпілотники Bayraktar ТВ2 знову активно працюють на фронті. Головнокомандувач ЗСУ прозвітував про знищення за їх допомогою російської бойової техніки за останні три дні на суму $26 млн.

Чому у роботі "Байрактарів" було затишшя і що змінилося зараз на фронті, пояснив у своєму блозі у Facebook військовий оглядач Олександр Коваленко.

За його даними, "пташки знову у справі", оскільки для їхньої роботи з'явилися сприятливі умови. З самого початку російського вторгнення використання цих БПЛА було надзвичайно складним, оскільки ЗС РФ мали велику кількість засобів їх поразки. Ешелоноване ППО ворога майже не давало пробитися ударним дронам.

"Bayraktar ТВ2 у бойовому режимі застосовувався у поодиноких випадках, і то не завжди демонстрували відео, щоб не здати ворогові інформацію… Здебільшого ці безпілотники використовувалися для ведення розвідки на безпечній відстані", - розповів Коваленко.

Зараз же, зважаючи на все, ситуація почала змінюватися на користь України. Використання " Байрактаров " промовисте свідчення ослаблення російської ППО, особливо йдеться про Південний фронт.

"Після методичного та планомірного вогневого тиску на засоби ППО РОВ (російських окупаційних військ - ред.) повітряний простір правобережжя Херсонщини став безпечнішим для авіації і, відповідно, для БПЛА Bayraktar ТВ2", - повідомив військовий експерт.

Він уточнив, що ЗСУ почали активно працювати над придушенням російської ППО на цій ділянці фронту з середини літа. Підсумки їхньої роботи чудово видно сьогодні.

Документально підтверджено знищення не менше ніж 10 ЗРПК "Панцир С-1". Однак їх кількість, ймовірно, більша. Такі цифри для росіян катастрофічні, оскільки на момент вторгнення в Україну на озброєнні ЗС РФ перебувало лише 70 цих комплексів.

"Здавалося б, БПЛА Bayraktar ТВ-2 у херсонському небі - дрібниця, а приємно. Звичайно, приємно, але не дрібниця, адже ця пташка у небі говорить про набагато більше, ніж може здатися на перший погляд", - констатував Коваленко.

Раніше ЗСУ обвуглили в Олешках російську ППО: розгромлений "Панцир-C1" потрапив на відео.

Ми також писали, що під Херсоном Bayraktar TB2 перетворив САУ "Акація" та окупантів РФ на дрібний пил.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятись від авторської.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!!

Автор: Александр Коваленко (Злой Одессит)

Останні новини