26 серпня 2022, 11:12

Дембель скасовується: розгадана "афера" Путіна із указом про збільшення армії РФ на 137 тис. солдатів

Указ глави РФ про розширення чисельності армії на 137 тисяч військових, швидше за все, обернеться скасуванням дембеля строковиків цього року.

Дембель скасовується: розгадана "афера" Путіна із указом про збільшення армії РФ на 137 тис. солдатів

Кремль не наважується оголосити всеросійську мобілізацію, незважаючи на гострий дефіцит живої сили у війні з Україною. Натомість влада РФ пішла на хитрість.

Про це у своєму блозі у Facebook пише російський журналіст, громадський діяч Сергій Пархоменко.

Він звернув увагу на указ Путіна про збільшення чисельності своєї армії на 137 тисяч осіб. Цифра невипадкова, запевнив Пархоменко. Приблизно така кількість солдатів останніми роками надходить на термінову службу у ході весняного й осіннього призовів.

"Може означати намір набрати осінній заклик – 2022 і при цьому скасувати дембель тим, у кого термін служби вийшов", – розповів журналіст.

Він уточнив, що про такий сценарій раніше попереджали багато експертів у РФ. У ході весняного призову цього не сталося, а от із осіннім, схоже, буде.

На думку Пархоменка, незабаром Путін підпише новий указ про відміну дембелю для солдатів.

"Армія агресора зазнає гострого дефіциту людського м'яса для відправки на фронт. Та ще є формальне рішення не відправляти на бійню призовників... А тут можна буде набрати свіжих новобранців, а попередніх не відпускати та вже не вважати їх призовниками. Вони ж "старенькі"", – пояснив експерт.

З такою думкою у Facebook виступив і український експерт Костянтин Машовець. Завдяки такій схемі, за його словами, Кремль значно скоротить час, необхідний для відновлення та доукомплектування частин ЗС РФ, пошаматованих в Україні.

Водночас такий указ буде дуже психологічно важким для російської громадськості.

Дуже скептично до того, що відбувається, поставився російський диверсант Ігор Стрєлков (Гіркін). У Telegram він висловив сумнів, що такий захід щось зможе змінити на фронті.

"Ще одна новонароджена "миша"... Подивимося, що буде до кінця жовтня", - написав він.

Раніше видання The Guardian оприлюднило прогнози, що буде із війною РФ проти України.

Також екснайманець РФ пропагандист Морозов визнав, що російські війська "погроблені" у боях з Україною. Він прогнозує осінній "забій" окупантів, що залишилася живими.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!! Автор: Сеть

Останні новини