12 серпня 2022, 10:55

С-300 повністю витіснили "Іскандери" – коридор можливостей для "другої армії світу" звужується

Російська армія у війні проти України вже практично не використовує "Іскандери", запас снарядів значно вичерпаний.

С-300 повністю витіснили "Іскандери" – коридор можливостей для "другої армії світу" звужується

Росія посилено демілітаризується у війні з Україною. Через 5 з половиною місяців конфлікту у ЗС РФ намітився гострий дефіцит ракет як "Калібр", так й "Іскандер".

Про це у своєму блозі у Facebook пише військовий оглядач Олександр Коваленко.

Він наголосив на тому, що Росія сьогодні використовує свою ППО не за призначенням. Зенітно-ракетними комплексами "С-300" окупанти завдають ударів по території України.

"ЗРК "С-300" повністю витіснили ОТРК "Іскандер"", - розповів Коваленко.

Наприклад, лише 12 серпня військові РФ здійснили 13 ударів по Україні із С-300 і лише один "Іскандером". І це вказує на серйозні проблеми у російській армії.

"Звичайно, запас ЗУР до С-300, який здебільшого дістався Росії від СРСР, значно більший, ніж було зроблено ракет до ОТРК "Іскандер". Але виникає питання: чим вони стрілятимуть, коли й ці ракети стануть дефіцитними, тим більше що вони ще мають враховувати збереження БК для потреб ППО. Коридор можливостей "другої армії світу" з кожним днем звужується", - констатував Коваленко.

Примітно, що у перші місяці війни Росія активно використовувала для обстрілів України високоточні ракети "Калібр". Сьогодні їх кількість дуже обмежена. Росіяни використовують їх дуже рідко для завдання ударів.

Ускладнює становище агресора українські системи ППО та ПРО. Росіяни ще у перші дні "спецоперації" відзвітували про їхнє знищення, що виявилося брехнею. Системи не тільки цілі, а й посилюють свої можливості, а російські сили з ходом війни лише слабшають.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що ЗСУ на Херсонщині "денацифікували" заряджену батарею зенітно-ракетного комплексу "С-300" армії РФ.

Ми також писали, що українські ударні гелікоптери рознесли опорний пункт росіян, а артилерія спалила 4 "С-300".

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятись від авторської.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!!


Автор: Александр Коваленко (Злой Одессит)

Останні новини