15 липня 2022, 10:25

У Путіна закінчилися сили наступати – армія РФ починає окопуватися

Ресурсів для продовження наступу в Україні окупаційна армія РФ вже не має.

У Путіна закінчилися сили наступати – армія РФ починає окопуватися

Російська армія почала завозити на окуповані нею території України залізобетонні 

довгочасні вогняні точки. Конструкції було помічено на українському Півдні. Це говорить про те, що агресор переходить від наступу до оборони.

Таку думку у своєму блозі у Facebook висловив журналіст Іван Яковина.

"У Путіна закінчилися сили наступати. Він збирається окопуватися. Упевнений, що незабаром з Москви кричатимуть криком про миролюбність і бажання "припинити жахливу війну, яку розпочав Захід". При цьому Україну звинувачуватимуть у кровожерливому божевіллі та безглуздій агресії. Я прямо чую ці крики телепропагандистів і бачу ці статті прихильників Путіна на Заході: "Настав час змусити Зеленського розпочати переговори", "Росія хоче лише миру", "Київ наполягає на продовженні безглуздої бійні"..." - висловив думку Яковіна.

Він вважає, що єдиною правильною тактикою Заходу в цій ситуації є нарощування військових постачань в Україну.

Примітно, що синхронно з появою ДВТів МЗС РФ виступило з дуже цікавою заявою. Він закликав Київ і Захід "змиритися з територіальними реаліями". Очевидно, що Москва всіма силами намагатиметься зберегти за собою нові території України, які їй вдалося захопити після повномасштабного вторгнення.

Така зміна риторики відбулася на тлі активної роботи на фронті реактивних систем HIMARS, якими ЗСУ почали активно громити тилові склади та бази окупантів. Наступальний потенціал російської армії остаточно підірвано.

Важливо відзначити, що Київ категорично заперечує сценарій із територіальними поступками Москві. Це декларував, зокрема, особисто президент Володимир Зеленський. Він наголошував, що такий варіант лише відкладе війну та розпалить апетити Москви.

Раніше військовий експерт Ян Матвєєв побачив ознаки того, що диктатору РФ Володимиру Путіну набридла війна, в якій він не в змозі виграти.

Ми також писали, що російський наступ горить: Путін програє третій етап війни з Україною.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятись від авторської.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Иван Яковина

Останні новини