13 липня 2022, 21:55

Мілітаристський чад у РФ вщухає: Кремль втрачає підтримку населення у війні

Про тотальну підтримку росіянами війни проти України на сьогоднішній день немає й мови.

Мілітаристський чад у РФ вщухає: Кремль втрачає підтримку населення у війні

Російське опозиційне видання "Медуза" опублікувало результати закритого опитування ВЦВСД, присвяченого ставленню росіян до "спецоперації". Цифри далеко не ті, про які розповідає Кремль. Тотальної підтримки війни немає.

Увагу на це звернув у своєму блозі у Facebook російський політичний аналітик Аббас Галлямов.

Згідно з цим закритим опитуванням, яке нібито таємно провели для Кремля, війну проти України підтримують 57% громадян, проти виступають 30%.

Галлямов вважає, що ці цифри цілком відображають дійсність у Росії. Він дійшов висновку, що у РФ почав спадати накручений пропагандою мілітаристський чад.

"Оцінки ці дозволяють дивитися у майбутнє з оптимізмом. В умовах тотальної військової істерії, розв'язаної державою, рівень підтримки війни ледве перевищує 50%, а кількість незадоволених нею становить практично третину... Щодо війни немає у суспільстві жодного консенсусу, а це означає, що в умовах відсутності переконливих перемог і наявності економічних труднощів, що зростають, їх більшість скоро розсиплеться на прах", - озвучив Галлямов свій прогноз.

Він звернув увагу на те, що Кремль почав загвинчувати гайки, посилюючи військову цензуру. За скандальною статтею про "фейки" дали 7 років в'язниці муніципальному депутату РФ Олексію Горінову. Причиною стало те, що він назвав війною агресію проти України та засудив її. За цією ж статтею судять і одного з найбільших російських опозиціонерів Іллю Яшина.

"У них (влади РФ - ред.) просто іншого виходу немає. Битву за громадську думку вони програють", - констатував Галлямов.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що підтримка "спецоперації" у Росії впала на 9%: росіянам перестає подобатися військова авантюра Путіна.

Ми також писали, що громадяни Росії менше довіряють Путіну.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятись від авторської.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Сеть

Останні новини