7 липня 2022, 10:50

"Інших нехай бомблять?" – Казанський розповів, як Україна може "вдарити" по Орбану на Закарпатті

Казанський пропонує направити велику кількість біженців на Закарпаття, що значно змінить етнічний склад регіону на користь України.

Україна може скористатися війною, що почалася, та переселити значну кількість біженців у Закарпатті на кордон з Угорщиною, вирішивши таким чином питання етнічних пропорцій українців і угорців, які проживають у регіоні. Про це у своєму телеграм-каналі пише український журналіст і блогер Денис Казанський.

"Уряд Угорщини заявив, що не допомагатиме Україні зброєю, щоб Росія не завдавала ударів по угорцям Закарпаття. Так і сказали - саме по угорцям. Решту нехай бомблять... Що ж, час поговорити про Угорщину. Війна - це не лише час втрат, але і час можливостей. Одна з таких можливостей – це можливість змінити етнічну ситуацію на Закарпатті", - зазначив Казанський.

За його словами, внаслідок бойових дій в Україні з'явилися мільйони біженців зі східних і південних областей і вже зараз зрозуміло, що частина з них ніколи не повернеться до своїх міст, навіть у разі їх деокупації. Одні не захочуть повертатися після пережитого, іншим повертатися просто нікуди, тому що їхні міста практично знищені та будуть відбудовані ще не скоро.

На думку журналіста, таким переселенцям і потрібно пропонувати переїзд до Закарпаття, особливо до районів, де є значний відсоток угорського населення.

"Зрозуміло, не всі хочуть переїжджати до Берегового та Чопа. Ну так багато і не треба. Тисяч 20-25 точно знайдеться, і цього цілком вистачить, щоб склад міського населення зазнав суттєвих змін. Ще десятки тисяч напевно будуть раді отримати земельні ділянки у Берегівському районі для заняття фермерством. Звісно, держава має допомогти людям з житлом і побудувати для них нові будинки, але це й так планується робити, а щоб у переселенців була робота, туди ж, на Закарпаття, слід евакуювати і бізнес із зруйнованих і захоплених міст Сходу. Можна, наприклад, створити для цього індустріальні парки у Береговому, Мукачеві та Чопі", - зазначив він.

Журналіст наголосив, що такі заходи зараз абсолютно виправдані та аж ніяк не порушують нічиї права.

"А якщо в угорському уряді із цього приводу виникне якесь занепокоєння, то його пан Орбан сміливо зможе висловити своєму партнеру Володимиру Путіну, з вини якого в Україні утворилася така кількість нещасних біженців. Нам у будь-якому разі необхідно допомагати цим громадянам і десь їх розміщувати... Так чому б не розмістити їх на Закарпатті? Можливо, у цьому випадку горе цих людей буде ближчим і зрозумілішим угорським сусідам.

Загалом Закарпаття – це дуже недооцінений і благодатний край. Близькість до Європи, чудовий клімат, гарні краєвиди, багата історія. І при цьому у ньому живе якихось жалюгідних 1 млн 300 людей. Це очевидна аномалія. Думаю, на Закарпатті цілком може жити 2-2,5 млн людей, а то й більше. Очевидно, що українці просто мало знають про цей регіон", - наголосив журналіст.

Раніше, 1 червня, повідомлялося, що Угорщина блокує введення санкцій проти Росії та вимагає, щоб вони не торкалися голови РПЦ Кирила.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!!

Останні новини