7 липня 2022, 10:50

"Інших нехай бомблять?" – Казанський розповів, як Україна може "вдарити" по Орбану на Закарпатті

Казанський пропонує направити велику кількість біженців на Закарпаття, що значно змінить етнічний склад регіону на користь України.

"Інших нехай бомблять?" – Казанський розповів, як Україна може "вдарити" по Орбану на Закарпатті

Україна може скористатися війною, що почалася, та переселити значну кількість біженців у Закарпатті на кордон з Угорщиною, вирішивши таким чином питання етнічних пропорцій українців і угорців, які проживають у регіоні. Про це у своєму телеграм-каналі пише український журналіст і блогер Денис Казанський.

"Уряд Угорщини заявив, що не допомагатиме Україні зброєю, щоб Росія не завдавала ударів по угорцям Закарпаття. Так і сказали - саме по угорцям. Решту нехай бомблять... Що ж, час поговорити про Угорщину. Війна - це не лише час втрат, але і час можливостей. Одна з таких можливостей – це можливість змінити етнічну ситуацію на Закарпатті", - зазначив Казанський.

За його словами, внаслідок бойових дій в Україні з'явилися мільйони біженців зі східних і південних областей і вже зараз зрозуміло, що частина з них ніколи не повернеться до своїх міст, навіть у разі їх деокупації. Одні не захочуть повертатися після пережитого, іншим повертатися просто нікуди, тому що їхні міста практично знищені та будуть відбудовані ще не скоро.

На думку журналіста, таким переселенцям і потрібно пропонувати переїзд до Закарпаття, особливо до районів, де є значний відсоток угорського населення.

"Зрозуміло, не всі хочуть переїжджати до Берегового та Чопа. Ну так багато і не треба. Тисяч 20-25 точно знайдеться, і цього цілком вистачить, щоб склад міського населення зазнав суттєвих змін. Ще десятки тисяч напевно будуть раді отримати земельні ділянки у Берегівському районі для заняття фермерством. Звісно, держава має допомогти людям з житлом і побудувати для них нові будинки, але це й так планується робити, а щоб у переселенців була робота, туди ж, на Закарпаття, слід евакуювати і бізнес із зруйнованих і захоплених міст Сходу. Можна, наприклад, створити для цього індустріальні парки у Береговому, Мукачеві та Чопі", - зазначив він.

Журналіст наголосив, що такі заходи зараз абсолютно виправдані та аж ніяк не порушують нічиї права.

"А якщо в угорському уряді із цього приводу виникне якесь занепокоєння, то його пан Орбан сміливо зможе висловити своєму партнеру Володимиру Путіну, з вини якого в Україні утворилася така кількість нещасних біженців. Нам у будь-якому разі необхідно допомагати цим громадянам і десь їх розміщувати... Так чому б не розмістити їх на Закарпатті? Можливо, у цьому випадку горе цих людей буде ближчим і зрозумілішим угорським сусідам.

Загалом Закарпаття – це дуже недооцінений і благодатний край. Близькість до Європи, чудовий клімат, гарні краєвиди, багата історія. І при цьому у ньому живе якихось жалюгідних 1 млн 300 людей. Це очевидна аномалія. Думаю, на Закарпатті цілком може жити 2-2,5 млн людей, а то й більше. Очевидно, що українці просто мало знають про цей регіон", - наголосив журналіст.

Раніше, 1 червня, повідомлялося, що Угорщина блокує введення санкцій проти Росії та вимагає, щоб вони не торкалися голови РПЦ Кирила.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!!

Автор: Денис Казанский

Останні новини