1 липня 2022, 10:54

"Там робили все те ж саме", – азербайджанець із ЗСУ розповів про поведінку російських військ у Карабасі

Український боєць азербайджанської національності зазначив, що російські війська у Нагірному Карабаху так само, як і в Україні, обстрілювали мирне населення.

"Там робили все те ж саме", – азербайджанець із ЗСУ розповів про поведінку російських військ у Карабасі

Боєць ЗСУ на ім'я Раміль дав інтерв'ю Юрію Бутусову, в якому розповів про те, що він народився в Україні після того, як його батьки багато років тому приїхали з Азербайджану, коли там розпочалася Карабахська війна. З 2014 року він захищає Україну, бо тут його дім.

За словами Раміля, він мав величезне бажання взяти участь у визвольній місії в Азербайджані у 2020 році, але він вважав, що повинен залишитися воювати в Україні. "Я не міг кинути те, що відбувається тут, і поїхати туди. Дуже хотілося, звичайно, але я вважав за потрібне, що тут я потрібен більше. Там є кому воювати, я вірю своїм побратимам. Там війну припинили за 44 дні, бо були гарні гармати та працювала авіація. Це те, що потрібно тут, тому що ресурс гармат вичерпується. Нам потрібне сильне озброєння, і ми цю війну виграємо обов'язково, ми вже довели усьому світу, що ми дуже сильна армія", – заявив боєць.

У ході бесіди з журналістом солдат розповів, що російська армія поводилася в Азербайджані так само, як і в Україні: "Я багато розмовляв з батьком, і він мені розповідав, як там було. Зараз він запитує мене, і я йому розповідаю, як тут. Вони обстрілюють мирне населення, знищують український народ. Батько говорив, що це дуже схожа історія – геноцид, руйнування. Вони маскимально знищують цивільну, військову, інфраструктуру. Все майже так само".

"Чи можна сказати, що за ці роки ти вже навчився воювати?" - запитав Бутусов.

"Так, я навчився за весь цей час воювати. Були поставлені завдання, які ми виконували, і ми втрачали своїх побратимів. Це дуже складно згадувати. Але завдання виконувались. Усі бойові завдання завжди виконувались, ми досягали своєї мети", - відповів Раміль. 

Потім він зізнався, що найважчий бій ще попереду. Він розпочнеться, коли буде контрнаступ. Але загалом йому вже не страшна російська артилерія і аваіація.

"Ми вже увійшли у режим, для нас це не страшно. Це вони нас мають боятися, бо вони на нашій землі ведуть бойові дії, а нам допомагає наша земля, наш народ, – впевнено висловився боєць. – Я знаю, що ми сильні. А це просто купка виродків, яких я по-іншому не можу назвати... Я кажу так, бо знаю, що в Азербайджані через них постраждали люди... Якби не Росія, Карабаха не було б: ні першого, ні другого. Люди жили собі добре, спокійно. Але як тільки Росія сунула свої війська, почалося".

Наприкінці інтерв'ю він наголосив, що Росія – ворог не лише для України, а для всього світу.


Нагадаємо, юний боєць із Києва розповів, чому він поїхав воювати на Донбас.

Пропонуємо дізнатися, що саме допомагає боротися українським солдатам зі страхом на фронті.

Раніше ми писали про афроукраїнца, який воює на Донбасі за свободу України разом із побратимами-мільйонерами.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Юрий Бутусов

Останні новини