27 червня 2022, 12:35

"Це цінники із Маріуполя", – Казанський показав, як Росія "добиває" маріупольчан, що вижили

В окупованому Маріуполі ціни на продукти різко злетіли після рішення окупаційної адміністрації встановити курс рубля до гривні.

"Це цінники із Маріуполя", – Казанський показав, як Росія "добиває" маріупольчан, що вижили

Окупаційна адміністрація захопленої частини Донецької області своїм указом встановила курс гривні до рубля 1 до 1,5, після чого ціни на продукти у гривні злетіли. Про це пише журналіст і блогер Денис Казанський.

На своїй сторінці у соціальній мережі Facebook він опублікував цінники з окупованого та зруйнованого російськими військовими Маріуполя, де населення, яке вижило після бомбардувань, обирають, намагаючись відібрати українські гривні, що збереглися у людей, за невигідним курсом.

Казанський зазначає, що після публікації цінників із місцевих магазинів стає зрозуміло, чому жителям зруйнованого Маріуполя доводиться ловити та їсти голубів, намагаючись врятуватися від голоду.

"Окупаційна адміністрація Донецької області своїм указом встановила курс гривні до рубля 1 до 1,5. Після цього ціни на продукти у гривнях злетіли до небувалого рівня. Це цінники з Маріуполя. Відбувається просто відверте пограбування нещасних людей, які вціліли у зруйнованому місті. Не дивно, що маріупольцям доводиться ловити та їсти голубів", - зазначає Казанський.

У травні стало відомо про те, що окупанти ввели у Маріуполі пропускну систему, перетворюючи місто на концтабір. Крім цього, російська влада хоче віддати Маріуполь "кадировцям", які займатимуться мародерством і залякуванням замість відновлення міста.

А маленька дівчинка, яка пережила блокаду Маріуполя, розповіла, що у підвалі по людях бігали щури. Мешканці настільки голодували, що хотіли ловити гризунів і їсти.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Денис Казанский

Останні новини