31 травня 2022, 19:22

Путін хорохориться, але все погано: чому лідеру РФ не вдасться виторгувати в ЄС ослаблення санкцій

Шансів на те, що Кремлю вдасться домовитись із Європою про послаблення санкцій, немає, вважає Альфред Кох.

Путін хорохориться, але все погано: чому лідеру РФ не вдасться виторгувати в ЄС ослаблення санкцій

Президент Франції Еммануель Макрон і канцлер Німеччини Олаф Шольц своїми дзвінками дають диктатору РФ Володимиру Путіну хибні надії на послаблення санкцій. Цього не станеться.

Таку думку у своєму блозі у Facebook пише колишній заступник голови російського уряду, а нині затятий критик путінського режиму Альфред Кох.

У Кремлі все ще намагаються хорохоритися щодо санкцій. Проте об'єктивна реальність така, що російська економіка стрімко колапсує. Найближчими місяцями на Росію чекають дуже важкі часи.

Кох прогнозує країні різке падіння рівня життя, вимушену відмову від звичних товарів і послуг, а також перехід економіки на радянський тип із плановим розподілом ресурсів і тотальним дефіцитом. Все це, запевнив він, обвалить рейтинг Путіна, а водночас і його кривавої "спецоперації" в Україні.

На те, що ситуація дуже погана, вказує активність Кремля у питанні ослаблення санкцій. Москва навіть вдалася до морської блокади українських портів, шантажуючи світ продовольчою кризою та масовим голодом. Влада Росії відкрито каже, що дозволить експорт українських товарів морем лише у разі зняття санкцій.

Захід, мабуть, хоче вирішити проблему зняття морської блокади по-своєму, без поступок Путіну. Україні вже почали надходити ракети "Гарпун", через які Москві довелося значно скоротити присутність флоту у Чорному морі.

Загалом, зазначив Кох, Путіну не вдасться послабити європейські санкції. Справа у тому, що для цього потрібна згода всіх членів Євросоюзу, а це сьогодні бачиться нереальним. Польща та країни Балтії не дозволять піти на такий крок.

А на канадські, американські та британські санкції взагалі ні Москва, ні її західні агенти не можуть вплинути. І Шольц, і Макрон безперспективність розмов із Путіним чудово розуміють, вважає експерт.

"Вони ведуть свої нескінченні бесіди з Путіним виключно з психотерапевтичною метою і для того, щоб потрафити пацифістськи налаштованим колам у своїх країнах", - пояснив Кох. Він вважає, що Путін ставиться до цих розмов набагато серйозніше, ніж лідери Німеччини та Франції.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що узгоджено 6-й пакет санкцій проти Росії, який вдарить по ⅔ експорту російської нафти до ЄС.

Ми також писали, що Путін через санкції Заходу повернувся у минуле, заговоривши про "600-й мерседес" і люксові товари.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятись від авторської.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Альфред Кох

Останні новини