4 травня 2022, 19:52

"У Путіна пригоріло", – Яковіна про відновлення штурму армією РФ "Азовсталі" у Маріуполі

Російському диктатору Володимиру Путіну дуже необхідна хоч якась перемога до 9 Травня, що він віддав недалекоглядний наказ про відновлення штурму "Азовсталі" у Маріуполі.

"У Путіна пригоріло", – Яковіна про відновлення штурму армією РФ "Азовсталі" у Маріуполі

Чим ближче День Перемоги, тим сильніше кидається військово-політичне керівництво РФ. Російські війська відновили самогубний штурм "Азовсталі" у місті Маріуполі.

Ситуацію у своєму відеоблозі на YouTube прокоментував український журналіст Іван Яковіна.

Ще 21 квітня на зустрічі зі своїм міністром оборони диктатор РФ Володимир Путін, вчепившись у край столу, публічно наказав зупинити штурм "Азовсталі", яку героїчно утримують українські військові та силовики, у тому числі легендарний полк "Азов". Важливо, що свій наказ він пояснив бажанням зберегти життя російських солдатів.

Диктатор сподівався, що "азовці", перебуваючи у блокаді, здадуться. Не дочекався.

"Щось пішло не так… Путін деякий час чекав, що захисники "Азовсталі" здадуться, але коли до головного свята його світської релігії перемоги залишився лише тиждень, у Путіна дуже серйозно "пригоріло". Не може він залишити Маріуполь узятим наполовину, а полк "Азов" живим і нерозбитим. Російський вождь вирішив захопити Маріуполь за будь-яку ціну", - розповів Яковіна.

Він наголосив, що, з військової точки зору, ідея Кремля абсолютно самогубна: штурм "Азовсталі" призведе до тяжких втрат ЗС РФ, і, швидше за все, завдання виконати не вдасться.

"Не думаю, що у його військ вийде зараз з наскоку взяти завод. Але точно можу сказати одне: втрати російської армії під час цього штурму будуть колосальними, гігантськими... Це загальна думка всіх військових експертів", - підкреслив журналіст.

Він нагадав, що у російському військовому середовищі Путіна дуже хвалили за наказ зупинити штурм "Азовсталі". Наприклад, публічно це озвучував диверсант ФСБ РФ Ігор Стрєлков (Гіркін). Яковина вважає, що його вустами у цьому разі говорили генерали, які не можуть прямо заперечити "вождю" .

"З військової точки зору, взяття "Азовсталі" дуже високовитратне. Це величезний залізобетонний лабіринт… Відправляти на його штурм новобранців ніякого сенсу немає: у такому складному середовищі їх миттєво переб'ють. Відправляти туди треба лише перевірених, досвідчених, загартованих бійців. А це робити шкода". В умовах гострої нестачі живої сили для ЗС РФ дуже важливо зберегти для продовження війни ці найбоєздатніші підрозділи. Усі генерали російські вустами Гіркіна та численних анонімних Telegram-каналів благали Путіна не знищувати російську армію, йдучи на штурм. Але Путін до 9 травня передумав... Відправив своїх людей на вірну смерть", - поділився думкою Яковіна.

Ця ситуація, зазначив він, оголила неабияке протистояння у вищому керівництві Росії. З одного боку, військові, які хочуть зберегти себе та частину своїх військ, з іншого боку - політики на чолі з Путіним, які вимагають негайних результатів на полі бою.

"Політичне керівництво на чолі з Путіним просто рве та кидається. У нього на носу 9 Травня. Йому треба пред'явити народу видиму перемогу, інакше трон під Путіним може почати гойдатися. У кращих радянських традиціях Путін наказав генералам забезпечити йому повне захоплення Маріуполя до святкової дати "Скільки при цьому загине офіцерів і солдатів, царя не турбує. Старовинна російська забава - закидати ворога трупами своїх солдатів", - констатував журналіст.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що Подоляк розкрив таємницю "Азовсталі", яку Кремль приховує від росіян.

Ми також писали, що "Азов" у Маріуполі знищив п'ятьох окупантів РФ під час штурму "Азовсталі".

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятись від авторської.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Иван Яковина

Останні новини