24 квітня 2022, 12:38

РосЗМІ: Ердоган "показав зуби" Путіну після удару по Одесі, Москві надіслали чіткий сигнал

Туреччина закрила повітряний простір для літаків РФ одразу після ракетного удару російських військ по Одесі.

РосЗМІ: Ердоган "показав зуби" Путіну після удару по Одесі, Москві надіслали чіткий сигнал

Туреччина завдала нового серйозного удару по Кремлю, оголосивши про закриття свого повітряного простору для військової та цивільної авіації РФ. Рішення було ухвалено за кілька годин після ракетного удару ЗС РФ по українському місту Одесі та вбивства 8 мирних громадян. Ймовірно, це не збіг.

Таку думку висловив російський Telegram-канал "Мастер пера".

"Одеса для Туреччини  больова точка та навіть майже "червона лінія", тому що у цьому легендарному місті, перлині біля моря, яка зазнала багато горя, з деяких пір у чималих масштабах зосереджений турецький бізнес, причому високого рівня", – написав ресурс.

Він запевняє, що саме нібито через Анкару, а не через слабкість своєї армії Путін "обережно" веде бойові дії у районі Одеси.

Проте днями ситуація різко змінилася. Військове керівництво РФ після того, як російські війська втекли з півночі України, раптом оголосило про нові цілі "спецоперації". Генерал Міноборони РФ Міннекаєв заявив про намір отримати весь південь України аж до невизнаного Придністров'я, тобто, Кремль висунув претензії на Одесу. Підкріпила свої слова Москва ракетним ударом і вбивством мирних одеситів, включаючи 3-місячне немовля.

Туреччина відреагувала блискавично закриттям повітряного простору, чим паралізувала постачання російського угруповання у Сирії. Удар дуже болісний.

"У Туреччині, яка у відносинах із Росією поки що вважає за краще дотримуватися балансу та навіть відігравати роль посередника, є свої важелі геополітичного впливу, але досі вони обмежувалися в основному Нагірним Карабахом і Закавказзям. Тепер же, мабуть, Анкара вирішила хоч і делікатно, але показати зуби більше та гостріше", – написав ресурс.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що Туреччина готується зменшити залежність від газу.

Ми також писали, що РФ поскаржилася Туреччині на продаж "Байрактарів" Україні.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.

Редакція наперед вдячна за будь-яку фінансову допомогу!

Слава Україні! Разом ми – СИЛА!

Патреон – https://www.patreon.com/Ukraine365

Paypal – [email protected]

Карта банку – 5168742727446407 (гривня)

Не пропустіть важливу інформацію!

Підпишіться на наш Телеграм-канал: https://t.me/Dialog_Ukraine

Автор: Сеть

Останні новини