14 березня 2022, 12:01

"На таке міг піти тільки хворий ідіот", – Казанський про важливий аспект рішення Путіна

У Росії очікуються колосальні проблеми з економікою, про які вже відкрито пишуть найбільші російські ЗМІ.

"На таке міг піти тільки хворий ідіот", – Казанський про важливий аспект рішення Путіна

Глава Кремля Володимир Путін припустився величезної помилки, яка ставить під сумнів його осудність та інтелектуальні здібності. Рішення напасти на Україну обернулося катастрофічними наслідками для російської економіки та її промисловості, яка за умов санкцій розвалюється.

Про це у своєму телеграм-каналі пише відомий український журналіст і блогер Денис Казанський.

Він зазначає, як до останнього не вірив у те, що Росія зважиться на повномасштабну війну з однієї причини.

"Я бачив, що Росія до такої війни (та важких санкцій) не готується. Всі останні роки російська статистика вказувала на те, що залежність Росії від західного імпорту лише зростає, а частка імпортних комплектуючих у російських товарах тільки збільшується. У такій ситуації воювати із Заходом може лише хворий ідіот, а Путін не ідіот, думав я. І помилився. Путін виявився саме хворим ідіотом. Не організувавши жодного реального імпортозаміщення, не налагодивши у Росії виробництва навіть найважливішої продукції, він розв'язав тупу загарбницьку війну. І тепер економіка Росії летить у тартарари", – зазначає Казанський.

За його словами, щодня надходять новини про відмову західних компаній працювати у Росії без комплектуючих, без яких російська економіка не може функціонувати.

"Новини приходять одна веселіша за іншу. Наприклад, виявилося, що Росія не може виробляти навіть підшипники! Тобто, це буквально дика, відстала країна, яка намагається наряджатися у мундир наддержави, але й близько не відповідає цьому статусу. Ніяке виробництво у РФ просто не виживе в умовах санкцій. І про це обережно пишуть навіть російські ЗМІ", – зазначає журналіст і наводить матеріал у російському виданні "Комерсант" про проблеми російських залізничників.

Раніше повідомлялося, що після неминучого дефолту на Росію чекає повний ринковий і міжнародний колапс довіри до економіки країни.

Автор: Денис Казанский

Останні новини