11 березня 2022, 12:30

Джерело розповіло, з якою метою РФ вдарила крилатими ракетами по Дніпру, Луцьку й Івано-Франківську

Останніми ударами російських окупантів по українських містах Володимир Путін явно "замилює очі" Лукашенку.

Джерело розповіло, з якою метою РФ вдарила крилатими ракетами по Дніпру, Луцьку й Івано-Франківську

Сьогодні агресор вдарив крилатими ракетами по Дніпру, Луцьку й Івано-Франківську, маючи дві цілі. Об'єктами атаки були аеродроми у містах.

Про те, чого цим хотів досягти Кремль, йдеться у Telegram-каналі "Вертикаль".

Наразі агресор судомно намагається зрозуміти, з яких саме аеродромів зараз діє українська авіація. Вороги атакують всі більш-менш справні злітно-посадкові смуги. Це перша мета.

Друга – Кремль намагається продемонструвати невизнаному цивілізованим світом президенту Білорусі Олександру Лукашенку, що армія РФ нібито ще у строю, тому Білорусь має приєднатися до війни проти України.

"Аеродроми в Івано-Франківську та Луцьку до війни були якраз задіяні для того, щоб прикривати небо України від можливої атаки з боку Білорусі. І тепер Путін явно "вішає локшину на вуха" Лукашенку, що, мовляв, шлях відкритий, можна виступати у бік Рівного та Луцька", – йдеться у пості.

Автор попереджає білоруського лідера не йти на поводу у Путіна, якщо не хоче, щоб його армію розбили за кілька днів.

"На заході нашої країни зібрано досить потужне угруповання військ із реактивною артилерією, тактичними ракетами й армійською авіацією. І воно готове завдати поразки військам Лукашенка, якщо це буде потрібно", – підсумовує джерело.

Нагадаємо, російські військові цілеспрямовано випустили три ракети по Дніпру. Місто вперше зазнало бомбардування на 16-й день війни.

Раніше у російських спецслужбах стався розкол, який свідчить про те, що політика Путіна не влаштовує багатьох силовиків.

Автор: Сеть

Останні новини