23 лютого 2022, 16:03

Перший день офіційної війни: Бутусов перерахував здобутки України 22 лютого

22 лютого Росія офіційно розпочала війну проти України.

Перший день офіційної війни: Бутусов перерахував здобутки України 22 лютого

У вівторок, 22 лютого, у перший день офіційної війни з Росією Україна з її партнерами у всьому світі зробила низку важливих кроків. Було продемонстровано колосальний масштаб мобілізації, який робить перемогу Києва неминучою.

Про це у своєму акаунті написав у Facebook журналіст і головний редактор “Цензор.Нет” Юрій Бутусов.

Він наголосив на чотирьох важливих кроках Києва: мобілізація резервістів для доукомплектації підрозділів ЗСУ; відкликання повіреного у справах України з Москви та підготовка до розриву відносин із РФ; рішення Ради щодо введення санкцій проти РФ, а також консолідація політичних сил України для боротьби зі спільним ворогом.

Дуже серйозно Україну підтримала світова спільнота.

Німеччина зупинила сертифікацію російського газопроводу в обхід України "Північний потік – 2", куди Кремль вклав близько $11 млрд.

Сполучені Штати ввели дуже болючі санкції проти Росії. У "чорному списку" опинилися найбільші держбанки РФ ВЕШ і "Промзв'язокбанк", десятки їхніх дочірніх компаній і футбольний клуб "ЦСК". Під удар потрапив держборг Росії – заборонені будь-які операції з ним на міжнародних ринках. Санкції торкнулися високопоставлених політиків і чиновників РФ, а також їхніх дітей.

Серйозні обмежувальні заходи ввела і Великобританія. Вона внесла до свого “чорного списку” п'ять російських банків і людей із найближчого оточення Путіна – братів Ротенбергів і Тимченків. Їхні активи будуть заморожені, в'їзд заборонено.

Аналогічні заходи здійснила і Канада.

Санкції швидко погодив і Євросоюз. Під них потрапив 351 депутат Держдуми РФ, який голосував за визнання терористичних "Л/ДНР", а також ще 27 фізичних і юридичних осіб.

До санкцій несподівано приєдналася Японія, яка ввела обмеження на операції з держборгом Росії, а також внесла до свого списку санкцій людей та організації, пов'язані з “Л/ДНР”.

Важливим моментом стало посилення нерукостискання Росії. Держсекретар США Ентоні Блінкен скасував зустріч із головою МЗС РФ Сергієм Лавровим. Дипломатичні контакти Вашингтона із Москвою обмежені до мінімуму.

Голова уряду Нідерландів назвав президента Росії "абсолютно божевільним", а також заявив про готовність приєднатися до санкцій проти Росії.

Туреччина назвала рішення Путіна про визнання "Л/ДНР" абсолютно "неприйнятним". Очікується посилення військово-технічного співробітництва Києва й Анкари.

ЄС заявив про готовність підтримати Україну у сфері кібербезпеки.

“Перший день офіційної війни завершився для Росії нищівною інформаційною та дипломатичною поразкою. Захід одразу ж здійснив дії, які різко посилюють міжнародну ізоляцію РФ і створюють дуже сприятливі можливості для України”, – констатував Бутусов.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що Росії передбачили технокатастрофу через майбутні санкції – постраждають усі.

Ми також писали, що Угорщина за Україну: Будапешт підтримав санкції ЄС проти Росії через вчинок Путіна.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.

Автор: Юрий Бутусов

Останні новини