20 лютого 2022, 16:41

Журналіст із Донецька розповів, як жителі "ЛДНР" поставилися до повідомлень про "наступ України"

Олексій Мацука зазначив, що у Донецьку та Луганську люди не вірять в агресію України, про яку заявляє влада РФ та ОРДЛО.

Журналіст із Донецька розповів, як жителі "ЛДНР" поставилися до повідомлень про "наступ України"

На постановочний характер так званої "евакуації" з Донецька до Росії вказує дедалі більше ознак, що підтверджують спецоперацію Москви на території ОРДЛО на підставі нібито "наступу України".

Український журналіст із Донецька, головний редактор каналу іномовлення UATV Олексій Мацука у своєму телеграм-каналі зазначає, що представлена РФ і "ЛДНР" версія не виглядає переконливо.

"Про постановочність процесу "евакуації" з Донецька свідчать прості факти:

1) немає логотипів "Червоного хреста" й інших гуманітарних місій,

2) немає висновків правозахисних груп щодо необхідності термінового виїзду,

3) немає наступу з іншого боку та взагалі будь-якої військової активності з боку України.

Натомість є: емоційні відеокоментарі, розповіді про Сребреницю, звуки сирен у містах, яскраві фотографії напівпорожніх автобусів і контент із так званих таборів біженців”, – заявив він.

Мацука зазначив, що на користь версії про постановку говорить той факт, що Україна не лише не провокує силовий сценарій, а й здійснює реальні постачання гуманітарної допомоги до Луганська, до якого напередодні доставили вантаж представники Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, для тих, хто потребує допомоги у Луганську.

До того ж, за його словами, зазначений конвой ООН потрапив під обстріл угруповання "ЛНР".

"У Донецьку та Луганську люди не вірять в агресію України, а вірять в агресію Пушиліна та Пасічника щодо цивільного населення", – зазначив він.

18 лютого ватажки "ДНР" і "ЛНР" оголосили про масову евакуацію жителів ОРДЛО до Ростова, аргументуючи загрозою наступу ЗСУ.

Ватажок "ДНР" Пушилін заявив, що ситуація на Донбасі нібито близька до війни. Він також не відкидає терактів.

Автор: Сеть

Останні новини