14 лютого 2022, 12:40

Чи буде війна: Фурса пояснив, про що свідчить масовий від'їзд олігархів з України

Фурса пояснив, чому рішення олігархів виїхати з України не є сигналом і показовим кроком.

Чи буде війна: Фурса пояснив, про що свідчить масовий від'їзд олігархів з України

Відомий український економіст і блогер Сергій Фурса прокоментував від'їзд олігархів, приватні літаки яких напередодні почали покидати Україну.

У своєму YouTube-каналі Фурса зазначив, що таке рішення багатих людей не повинно ставати для звичайних українців сигналом, оскільки ті не мають жодної нової інформації щодо пересічних громадян України.

"У людей паніка виникає, тому що вони думають, що олігархи щось знають. Давайте поступово: олігархи нічого не знають, немає інформації більше, ніж те, що є у нас із вами з інформаційного простору. Дуже просто, розуміймо, що якби якийсь олігарх дізнався щось більше, ніж ми з вами знаємо, через дві години про це знали б усі. Так працює світ  не може олігарх, навіть сам олігарх подзвонити якомусь знайомому у Москві, і той йому по секрету розповість, що "так-так, ми не нападемо або так, давай, ось завтра нападемо". Не буває такого, якщо олігарх це знає, це знає американська розвідка.

А ми бачимо, що зараз, якщо це знає американська розвідка, то це знають усі, тому якщо навіть олігархи відлітають, це нічого не означає. Це не дає нам жодної нової інформації, це дуже важливо", – наголосив Фурса.

Більше того, за словами Фурси, олігархи вивозять свої сім'ї та дітей до Західної Європи, оскільки для них ціна такого рішення мінімальна. Вони можуть собі це дозволити та навіть за незначних ризиків готові піти на такий крок, тому вивезення сімей зовсім не є показовим.

"Для них це дуже просто – це як для вас сходити по хліб. Для них взяти та посадити сім'ю на свій літак і вивезти до себе у будинок або на віллу у Швейцарії. Це дуже просто, вони думають: чому б ні, чому ми цього не зробимо, навіщо ми переживатимемо? Таким чином, для олігарха це не якесь там суперрішення",  – заявив він.

Раніше Гордон спростував власний від'їзд із Києва.

Він спростував свою евакуацію з Києва, проте щодо вивезення дітей категорично відмовився щось говорити у відповідь на запитання журналістів "Страны".

Автор: Сергей Фурса

Останні новини