9 лютого 2022, 11:43

Казанський про "фінляндизацію" України: "Важливо пояснити, чому це не спрацює"

Казанський заявив, що угода з Росією, яка обговорюється у ЗМІ, стане помилкою.

Казанський про "фінляндизацію" України: "Важливо пояснити, чому це не спрацює"

У зв'язку з візитом президента Франції Еммануеля Макрона до Росії у ЗМІ знову з'явився термін "фінляндизація" щодо України. Статтю про це опублікувало авторитетне видання The New York Times. На своїй сторінці у соціальній мережі Facebook він зазначив, чому подібний сценарій не працюватиме.

"Важливо пояснити, чому це не спрацює. Росія легко може пообіцяти, що вона не нападе на Україну, як СРСР колись обіцяв не нападати на Фінляндію. Але реальність така, що формат війн за останні десятиліття суттєво змінився. І ми чудово бачимо на своєму прикладі, як одна країна може атакувати іншу за допомогою проксі-армій, найманців і приватних військових компаній, просто не визнаючи цього", – пише Казанський.

Він зазначає, що попри 8 останніх років війни Москва відмовляється визнати вторгнення, хоча воно було багаторазово доведено.

"Хіба зараз РФ визнає, що воює з Україною? Ні. Проте війна триває 8 років. Усі ці роки проти Збройних сил України воюють громадяни Росії у російській військовій формі, з російською зброєю, російською технікою, російськими боєприпасами. Але Кремль стверджує, що Україна напала сама на себе та Росія не є стороною цього конфлікту.

Жодний нейтралітет у такій ситуації вже не допоможе. "Фінляндизація" у цьому чудовому новому світі, де воюють без оголошення війни, не має жодного сенсу. Будь-які гарантії з боку РФ просто нічого не варті", – наголосив Казанський.

Додамо, раніше Макрон дав зрозуміти: він отримав від Путіна гарантії того, що РФ не визнає незалежності так званих "Л/ДНР".

При цьому у Кремлі зреклися угоди з Макроном щодо України.

Автор: Денис Казанский

Останні новини