7 лютого 2022, 18:11

"Багато хто не враховує цікавого фактора", – Злий Одесит зазначив, чим ще обернеться відключення РФ від SWIFT

У разі відключення від SWIFT Москва не зможе обслуговувати зовнішні боргові зобов'язання, ризикуючи отримати новий дефолт.

"Багато хто не враховує цікавого фактора", – Злий Одесит зазначив, чим ще обернеться відключення РФ від SWIFT

Обговорюючи можливість відключення Росії від SWIFT у разі вторгнення в Україну, велика кількість експертів не враховують важливий фактор, який може вплинути на економіку РФ і спровокувати її дефолт.

Відомий український експерт Олександр Коваленко на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook зазначає, що станом на 2022 рік зовнішній борг Росії становить $478,1 млрд, з яких $62,5 млрд – прямий державний борг.

Таким чином, у разі відключення Росії від SWIFT Москва не зможе обслуговувати зовнішні боргові зобов'язання та може стати жертвою дефолту.

"Тобто, в умовах відключення Росії від SWIFT вона не зможе обслуговувати свій зовнішній борг. А що чекає країну, яка нездатна обслуговувати свій зовнішній борг, нехай навіть не фізично, а технічно, але все ж таки?

Здається, росіяни почали забувати 1998 рік", – наголосив експерт.

Раніше ми повідомляли, що 4 лютого у Вашингтоні пригрозили Китаю санкціями, якщо Пекін намагатиметься допомогти Москві уникнути обмежувальних заходів з боку Заходу.

Нагадаємо, у Токіо анонсували можливість запровадження санкцій проти Росії, якщо Путін віддасть наказ про вторгнення в Україну.

Автор: Александр Коваленко (Злой Одессит)

Останні новини