2 лютого 2022, 14:47

"Як перестати ржати?" – Злий Одесит про невдачу російського військового комплексу "Красуха – 4"

Російський комплекс "Красуха – 4" не здатний придушувати роботу розвідувальних супутників, як стверджували ЗС РФ.

"Як перестати ржати?" – Злий Одесит про невдачу російського військового комплексу "Красуха – 4"

Відомий український військовий експерт Олександр Коваленко, який пише під ніком Злий Одесит, заявив про відсутність ефективності та здатності виконувати заявлені завдання російським комплексом радіоелектронної боротьби "Красуха – 4".

На своїй сторінці у соціальній мережі Facebook Коваленко процитував два повідомлення, пов'язані з концентрацією російської військової техніки на східному кордоні України та Білорусі.

Росіяни стверджують, що комплекс "Красуха – 4" здатний придушувати роботу розвідувальних супутників, наземних РЛЗ та авіаційних систем літаків ДРЛОіУ. Один із таких комплексів був напередодні перекинутий до Білорусі.

Водночас американська компанія Maxar Technologies, яка спеціалізується на космічних технологіях, виробництві супутників зв'язку, спостереженні за Землею та радарами, опублікувала свіжі супутникові знімки кордону України та Росії, на якому сконцентровані російські війська.

Таким чином, заявлені характеристики комплексу "Красуха – 4" про здатність придушувати роботу розвідувальних супутників спростували факт публікації американських знімків.

"Як перестати ржати?" – коментує інформацію експерт.

Сама Білорусь продовжує приймати склади з російською військовою технікою. 23 січня на захід країни перекинули підрозділ російських морських піхотинців та ешелон із бронетехнікою. У Міноборони Білорусі визнали, що не лише продовжують накопичувати величезний контингент військ РФ на своїй території, а й приймають солдатів країни-агресора з хлібом і танцями, як це було на залізничній станції "Полонка" (Брестська область).

Як повідомлялося раніше, 18 січня стало відомо, що всупереч мирним обіцянкам Росія оточила Україну з трьох боків, а самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко неоднозначно дав зрозуміти, що у війні виступить на боці Кремля.

Автор: Александр Коваленко (Злой Одессит)

Останні новини