25 січня 2022, 11:37

"Катастрофічні втрати", – Злий Одесит розповів, як вторгнення в Україну викличе розпад РФ на частини

Росія зіткнулася з тяжкими фінансовими втратами, які у разі вторгнення зростуть багаторазово.

"Катастрофічні втрати", – Злий Одесит розповів, як вторгнення в Україну викличе розпад РФ на частини

Загрози повномасштабного вторгнення російської армії на територію України багато коштували Кремлю, спровокувавши різкий обвал курсу рубля, а також вартості акції найбільших російських компаній. За один ранок понеділка на тлі зростання агресивної риторики втрати російських компаній на фондовому ринку перевищили 150 млрд доларів.

Про це на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook пише відомий український експерт Олександр Коваленко (який пише під ніком Злой Одессит).

Більше того, за його словами, у разі вторгнення до фінансових втрат астрономічних розмірів додадуться відцентрові явища, що спричинять розпад Росії на частини.

Коваленко опублікував динаміку зміни сукупного індексу РТС (визначає ринкову вартість найбільших російських компаній), наголосивши на примітному факті: разом із зростанням повідомлень про підготовку вторгнення в Україну вартість російських компаній різко пішла вниз.

Автор підкреслив, що обвал РТС стався на одних лише загрозах вторгнення - у разі реалізації своїх планів російська влада може зіткнутися з катастрофічними фінансовими втратами.

"Якщо Росія зробить щось проти України, це для неї загрожує тотальними злиднями та безвихіддю. А на цьому плідному ґрунті стрімко виростуть відцентрові явища, які саму Росію розірвуть на шматки", - підкреслив експерт.

Нагадаємо, на тлі новин з України та США російський рубль обвалився до мінімуму більш як за рік, індекси Мосбіржі та РТС падають більш ніж на 5%.

Раніше російські аналітики попередили про наслідки жорстких санкцій для економіки РФ. На їхню думку, рубль може впасти до 90 за долар.

Нагадаємо, на російському ринку акцій стався новий обвал до максимально низького рівня за два останні роки. Повідомлення The New York Times про те, що Росія почала вивозити з України сім'ї своїх дипломатів, сколихнуло ринок і викликало новий обвал.

Автор: Александр Коваленко (Злой Одессит)

Останні новини