19 січня 2022, 17:28

Аваков висловився про справу Порошенка та попередив владу: “У нас немає часу”

Арсен Аваков закликав політиків України об'єднатися для захисту країни від російської агресії.

Аваков висловився про справу Порошенка та попередив владу: “У нас немає часу”

Колишній голова МВС України Арсен Аваков висловився про кримінальну справу колишнього президента Петра Порошенка. Він закликав політиків закопати сокиру війни.

Із заявою Аваков виступив 19 січня на своєму офіційному акаунті у Facebook.

Колишній міністр прізвищ Порошенка та Зеленського у своєму пості не згадав. Однак очевидно, що говорив саме про них.

Він нагадав, що сьогодні Україна перебуває на порозі нового масштабного вторгнення російських військ. РФ сконцентрувала на кордоні угруповання понад 100 тисяч військових, озброєних, зокрема, ракетними комплексами “Іскандер”.

"Біля наших кордонів божеволіє шалений собака режиму Путіна", – написав Аваков. Він уточнив, що у такий небезпечний період політики повинні бути дорослими та відкинути всі внутрішні чвари.

"Ми не повинні панікувати, ми повинні бути відповідальними, сильними, та, що найважливіше, єдиними", – закликав ексголова МВС. Він наголосив, що Україна зможе вистояти лише у разі консолідації політикуму та суспільства навколо єдиної мети – збереження свободи та незалежності. Це Аваков назвав “історичною місією”.

“Закликаю усі проукраїнські сили об’єднати зусилля заради захисту держави”, – написав Аваков. Він підкреслив, що Україна зараз “не має часу” на політичні розбірки.

Контекст

Щодо експрезидента України Петра Порошенка було заведено кримінальну справу за статтею про державну зраду. Слідство вважає, що він міг брати участь у незаконній схемі закупівлі вугілля в ОРДЛО.

Порошенко вважає справу політично мотивованою.

19 січня Печерський райсуд Києва обирав запобіжний захід для експрезидента. Між його прихильниками та силовиками сталися зіткнення.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що Аваков опублікував "конспірологічне" фото та відповів на питання про політичну долю Зеленського.

Ми також писали, що Аваков звернувся до Зеленського після слів про держпереворот: "Кришку може зірвати у будь-кого".

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.

Автор: Сеть

Останні новини