12 січня 2022, 17:27

"Запобігли війні, якої не планувалося", – Бєлковський про результати Ради РФ – НАТО

За підсумками Ради РФ – НАТО стало очевидним, що російського вторгнення в Україну не буде, вважає Станіслав Бєлковський.

"Запобігли війні, якої не планувалося", – Бєлковський про результати Ради РФ – НАТО

Підбито попередні підсумки Ради Росія – НАТО, яка сьогодні, 12 січня, відбулася у Брюсселі. Сторони досягли певних домовленостей.

Про це у своєму блозі у Telegram написав відомий російський політолог Станіслав Бєлковський.

У ході переговорів Росії чітко дали зрозуміти, що вона не отримає вето на подальше розширення Альянсу. Це було цілком очікувано, й у Кремлі, очевидно, не мали ілюзій з цього приводу. Водночас, вважає Бєлковський, поки що такого розширення і не планується.

“У найближчому майбутньому  років 10  Україну та Грузію до НАТО... не приймуть. Без формальних зобов'язань цього не зробити”, – написав російський політолог.

Паралельно сторони домовилися про відновлення роботи місій один одного у Москві та Брюсселі.

Головний підсумок Ради, вважає Бєлковський, був озвучений генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом. Він заявив про зниження ймовірності великої війни у Європі завдяки поновленню переговорів із Москвою.

"Що й вимагалося довести: всі сторони ставлять собі у заслугу запобігання війні, яка насправді й не планувалася", – констатував політолог РФ.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що пропагандист РФ Красовський через НАТО погрожував Україні вторгненням, показуючи непристойний жест.

Ми також писали, що Кремль провалив план і спровокував розширення НАТО.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.

Автор: Станислав Белковский

Останні новини