4 січня 2022, 14:51

"Що називається, далі – більше..." – Злий Одесит прокоментував реальний рівень економіки РФ

Український експерт Олександр Коваленко звернув увагу на відсталість економічного розвитку Росії, що показано на фоні успіхів Apple.

"Що називається, далі – більше..." – Злий Одесит прокоментував реальний рівень економіки РФ

У соціальних мережах прокоментували невідповідність російських амбіцій у галузі світової політики та впливу Кремля на світову економіку на тлі новин про рекордне зростання капіталізації американської корпорації Apple.

Сьогодні зранку агентство Bloomberg повідомило, що загальна вартість технологічного гіганта перевищила 3 трлн доларів.

На це звернув увагу відомий український експерт Олександр Коваленко. На своїй сторінці у соціальній мережі Facebook він порівняв економічні показники Росії, яка за рівнем ВВП програє окремим американським штатам, включно з Каліфорнією та Нью-Йорком.

Коваленко підкреслив, що інформація про перевагу окремих американських штатів над всією Росією з економічного потенціалу обговорювалася і раніше, проте ситуація, коли одна-єдина компанія у ціні перевершує ВВП найбільшої країни, є вкрай показовою.

"Тобто, банально ВВП штатів США перевищувало ВВП країни, що займає поки що 1/9 суші з безмежними природними ресурсами. Але, що називається, далі  більше. І ось компанія Apple за вартістю перевищила 3 трлн доларів. Не штат, компанія коштує удвічі більше, ніж річний ВВП Росії", – наголосив він.

У соціальних мережах порівняли економічний розвиток і рівень життя в Україні та Росії після того, як відсьогодні (1 грудня 2021 року) мінімальна зарплата в Україні збільшилася до 6500 гривень, зазначає Телеграм-канал "Український Діалог".

Раніше у Росії вперше в історії збанкрутував цілий регіон і суб'єкт держави Інгушетія. З огляду на екстрену ситуацію фінанси республіки передано до відомства федерального Мінфіну. Причиною банкрутства стали борги, що ростуть, не підкріплені власними доходами або федеральною підтримкою.

Держборг регіону становив ₽3,33 мільярда, а доходи бюджету лише ₽2,65 млрд. У 2020 році держборг підскочив одразу на 64% – швидше заборгованість зростає лише у Санкт-Петербурзі, пишуть експерти популярного російського Телеграм-каналу "Кремлевский мамковед".

Автор: Александр Коваленко (Злой Одессит)

Останні новини