28 грудня 2021, 21:21

Літак нового покоління для ЗСУ: журналіст про новий Ан-178-100P, створений без російських деталей

"Антонов" представив у Києві свою новинку – військовий транспортник “Ан-178-100P”, створений без російських деталей.

Літак нового покоління для ЗСУ: журналіст про новий Ан-178-100P, створений без російських деталей

Український авіаконцерн “Антонов” створив військовий транспортник нового покоління, якого гостро потребує українська армія. Йдеться про літак "Ан-178-100P".

Важливу подію прокоментував на своєму каналі Telegram український журналіст, військкор Андрій Цаплієнко, передає Діалог.UA.

Ан-178-100P – гордість "Антонова". Особливістю літака стало те, що його створено без російських деталей. Наприклад, двигун для транспортника збудували в Італії.

Жодної деталі російського виробництва. Я вам заявляю”, – емоційно говорив під час презентації Ан-178-100P гендиректор “Антонова” Сергій Бичков.

Літак перший у своєму класі на пострадянському просторі. Він створений на основі сучасних цифрових технологій. Він оснащений сотнями електронних обчислювачів, які дозволять інтегрувати всі системи літака, автоматизувати контроль і спростити управління”, – розповів Цаплієнко.

Він наголосив на важливості появи в Україні нового військового транспортника.

"Ця машина доводить, що (...) ми залишаємося в елітному клубі країн із власною авіаіндустрією... Нині нам дуже потрібні такі військові літаки", – констатував журналіст.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що пілот найбільшого у світі літака "Мрія" показав кадри приземлення за нульової видимості.

Ми також писали, що літак повітряного пункту управління "Іл-96-300" помітили поблизу українського кордону.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.

Автор: Андрей Цаплиенко

Останні новини