21 грудня 2021, 16:16

Україна випередила РФ і встановила рекорд, про який ніколи не розповість РосТВ і Скабєєва, – Казанський

Казанський розповів про рекордне зростання України, про яке не розкажуть на російських телеканалах.

Україна випередила РФ і встановила рекорд, про який ніколи не розповість РосТВ і Скабєєва, – Казанський

За підсумками 2021 року в Україні було встановлено економічний рекорд, про який не розкажуть на російському телебаченні. ВВП України у доларовому вираженні досяг рекордного значення за всю історію країни.

До того ж після чергового підвищення мінімальної зарплати в Україні її рівень на кілька тисяч перевищив аналогічний показник у сусідній Росії.

Про це у своєму YouTube-блозі розповів відомий український журналіст Денис Казанський.

"За підсумками цього року в Україні було встановлено один рекорд, про який, звичайно ж, ніколи не розкажуть у російських пропагандистських програмах на федеральних каналах – ані Скабєєва, ані Соловйов, ані Кисельов, ані Симоньян, ані хто там у них ще є. Так ось, у нинішньому 2021 році ВВП України у доларовому еквіваленті досяг абсолютно рекордного показника та становив 195 мільярдів доларів. Це абсолютний історичний рекорд", – зазначив він.

На додаток Казанський наголосив, що рекордне зростання ВВП України склав без урахування економіки окупованих територій Криму та частини Донбасу, які встигла захопити Росія у 2014 році.

"Тобто навіть без Криму, Донецька та Луганська ВВП України все одно демонструє рекордні показники за всю нашу новітню історію. Звичайно ж, ця інформація завжди замовчуватиметься на російському телебаченні, бо вона якось не відповідає ось цим крикам про те, що Україна ось-ось замерзне, розвалиться", – наголосив Казанський.

Ще однією незручною для Росії подією є той факт, що після чергового раунду збільшення мінімальної зарплати Україна обійшла РФ за цим показником. Після того, як з 1 грудня 2021 року мінімальна зарплата в Україні збільшилася до 6500 гривень, мінімальний розмір оплати праці в Україні у перерахунку на рублі становитиме 17 650 рублів.

У той самий час у Росії у 2021 році мінімальний розмір оплати праці становить лише 13 890 рублів.

Раніше мешканці окупованої частини Донбасу активно обговорювали інформацію про порівняння зарплат в ОРДЛО та на території Донецької області, що залишилася під контролем українського уряду. З'ясувалося, що зарплати в "ЛДНР" більш ніж удвічі нижчі за українські аналоги.

Раніше у Росії вперше в історії збанкрутував цілий регіон і суб'єкт держави Інгушетія. З огляду на екстрену ситуацію фінанси республіки передані у відомство федерального Мінфіну. Причиною банкрутства стали борги, що зростають, не підкріплені власними доходами або федеральною підтримкою.

Держборг регіону становив ₽3,33 мільярда, а доходи бюджету лише ₽2,65 млрд. У 2020 році держборг підскочив відразу на 64% – швидше заборгованість наростає лише у Санкт-Петербурзі, пишуть експерти популярного російського Телеграм-каналу "Кремлевский мамковед".

Автор: Денис Казанский

Останні новини