3 грудня 2021, 20:57

Забуті Росією: 235 найманців РФ сидять у в'язницях "Л/ДНР"

На окупованому Донбасі "на підвалах" сидять сотні російських найманців. Їх доля Москву не хвилює.

Забуті Росією: 235 найманців РФ сидять у в'язницях "Л/ДНР"

Москва, яка на словах бореться за права російськомовних, покинула сотні своїх найманців на окупованому Донбасі. За попередніми даними, 235 бойовиків із РФ сидять у в'язницях невизнаних "Л/ДНР".

Про це у своєму блозі у Telegram пише блогер "Вольнодумец", передає Діалог.UA.

"Вже ніхто не вірить путінським заявам, що російських солдатів немає на Донбасі. Вони були там з моменту появи у квітні 2014 року на території Донецької області диверсійно-розвідувальної групи РФ під керівництвом Гіркіна-Стрєлкова. А потім їх були тисячі. А наприкінці серпня 2014 року зайшли підрозділи регулярних військ ПВО РФ, частина з яких так і залишилася на окупованих територіях", – повідомив блогер.

Він зазначив, що Кремль вже 8-й рік продовжує заперечувати не лише свою військову присутність на Донбасі, а й взагалі участь у конфлікті, розповідаючи казки про "шахтарів і трактористів".

На сепаратистському ТБ відкрито говорять про роль РФ у цій кровопролитній війні.

"На деенерівському телебаченні про це розповідає не хто інша, як громадянка Росії, бойовичка, яка безжально розстрілювала українських полонених у в'язницях "ДНР" Лариса Чубарова, позивна "Тереза". Це її як військову злочинницю у грудні 2019 року в рамках обміну видали у ДНР". І ось тепер там вона стала правозахисницею! Тільки тепер вона захищає російських військових, "відпускників" і просто російських громадян, які воювали у НВФ "ЛДНР" проти України та потрапили "на підвал" та у в'язниці "ЛДНР" за різні злочини", – наголосив "Вольнодумец".

За словами "Терези", на сьогодні "на підвалах" окупованого Донбасу сидять 235 громадян РФ, які приїхали воювати проти України. Вона поскаржилася, що у російському консульстві не захотіли допомогти цим арештованим найманцями.

Чубарова пропонує заарештованих бойовиків відправити на фронт в угруповання "Л/ДНР", які зазнають великого кадрового голоду. Проте її ідея окупантам не сподобалася. Річ у тім, що багато хто з них сидить у в'язницях "Л/ДНР" за тяжкі злочини: вбивства, мародерство й інше, і відпускати їх на волю просто небезпечно.

"От ці 235 громадян Росії та їм подібні, які воюють на Донбасі, це вони є тією "духовною опорою", про яку говорить Путін?" – запитав блогер.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що лейтенант Росії Крижин зробив зізнання: "У "Л/ДНР" всі командири – кадрові офіцери ЗС РФ, місцевих беруть лише заступниками".

Ми також писали, що випливли нові подробиці про ідеолога "ДНР" Манекіна, який потрапив "на підвал".

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.

Автор: Сеть

Останні новини