3 грудня 2021, 19:27

На озброєнні США з'явився передовий "глушник супутників" – у РФ і Китаю не буде шансів у великій війні

На озброєння Космічних сил США надійшло передове озброєння Counter-Communications Systems, яке не залишить шансів РФ і Китаю у разі великої війни.

На озброєнні США з'явився передовий "глушник супутників" – у РФ і Китаю не буде шансів у великій війні

Армія США озброюється передовою космічною зброєю на випадок великої війни з Росією та Китаєм.

Про це у своєму відеоблозі на YouTube розповів відомий український журналіст, головний редактор Newsader Олександр Кушнар, передає Діалог.UA.

"На відміну від російської та китайської зброї, яка є плодом розробок півстолітньої давності, руйнує супутники на орбіті й тим самим робить навколоземний космічний простір неробочим, американський інструмент просто перетворює орбітальні апарати на мертві короби без засмічення космосу. Як він це робить? Роботи у цьому напрямку глибоко засекречені, проте дещо стало надбанням громадськості: Космічні сили США оприлюднили інформацію про одну з новинок. Знайомтеся: пристрій під назвою Counter-Communications Systems. Руйнує без руйнування", – розповів Кушнар. 

За даними американських розробників, їх технологія здатна глушити ворожі супутники, викликаючи тимчасові перебої. А це дуже важливо в умовах сучасної війни. Пентагон уже підписав контракт на будівництво 16 таких систем-блокаторів у 2025 році. Вони будуть розміщені у всьому світі на американських військових базах.

"У великій війні з російським і китайським режимами потрібно насамперед позбавити їх можливості використовувати супутники, без яких вони не зможуть використовувати високоточні засоби поразки, а також втратять звичні цивільні технології, наприклад супутникову навігацію. Автократи будуть осліплені та безпорадні у той час, коли США отримають тотальне домінування у космосі та зможуть методично знищити війська своїх опонентів. Вони опиняться у зоні ураження російських військових під сирійським Дейр-ез-Зором, які були розгромлені американськими ВПС... Як розповідали потім уцілілі, вони просто не розуміли, звідки прилітають снаряди", – зазначив журналіст.

Він наголосив, що нове озброєння США відіграватиме ключову роль у великій війні, яка може розпочатися вже дуже скоро.

"Питання про те, чиї протисупутникові системи будуть знищені першими, це питання про те, хто переможе у цій великій війні – війні, до якої поспішають обидва авторитарні режими і Путіна, і Сі Цзіньпіна, адже часу у них залишається не так вже й багато. І вони це чудово розуміють", – констатував Кушнар.

Раніше Держдеп викрив РФ у небезпечній для членів команд МКС провокації у космосі – США готують відповідь.

Нагадаємо, Шойгу підтвердив стрілянину у космосі, яка поставила під загрозу МКС: "Ювелірно".

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.

Автор: Александр Кушнарь

Останні новини