6 августа 2015, 12:51

Франція відшкодує витрати Росії по угоді з недоставлених "Містралів"

Французська сторона договору згідна виплатити Росії усі аванси щодо вертольотосців "Містраль".

Франція відшкодує витрати Росії по угоді з недоставлених "Містралів"

Договір по військових кораблях був призупинений французьким урядом в минулому році. Москва і Париж оголосили про узгодження заяв в середу.

Президент Франції Франсуа Олланд розірвав договір, підписаний в 2011 року, під тиском своїх західних союзників через роль Росії в період кризи в Україні.
В обмін на відшкодування, Франція матиме повну свободу робити все, що вона захоче з двома недоставленими суднами, які містять деякі російські технології, проінформували представники Олланда і президента Росії Володимира Путіна.
Жодна зі сторін не називає фактичної суми відшкодувань. Кремель повідомив, що "Франція вже передала ці кошти".
Російське джерело, близьке до переговорів, оголосило, що Росія вимагала 1.163 млд. євро ($ 1,27 млрд. доларів ).
Обидві сторони сповістили, що переговори були проведені "в дружній і відкритій атмосфері".
Тепер Франція повинна вирішити, що робити з суднами.
Їх конструювальники заявили, що минулого місяця було витрачено принаймні 1 млн євро (1,1 мільйона доларів) на їх утримання.
Канада і Сінгапур, обговорюються, в якості потенційних покупців, також як і Єгипет, який щойно купив французькі винищувачі і військово-морські фрегати.
Довгоочікувана покупка французьких суден, була першою великою військовою покупкою Москви на Заході, протягом двох десятиліть з моменту падіння Радянського Союзу. Ніколя Саркозі, який був президентом Франції, був вражений, і привітав підписання договору, в якості доказу , що Холодна війна закінчилася.
Париж спочатку відмовлявся скасовувати відправку першого Містраля.
Але коли, в серпні минулого року, з'явилися звинувачення, що Росія посилає тисячі військ на південний-схід України, на підтримку проросійських сепаратистів, Олланд змінив курс. Доставка була призупинена з тих пір.

За матеріалами Reuters.

Последние новости