26 марта 2017, 23:55

Екзистенціальний інтерес Росії, або чому Україні ні холодно, ні жарко від російських протестів

Україна нічого доброго не отримає від зміни влади у Росії, а нинішні протести взагалі ніяк не вплинуть на стосунки двох держав. Вся справа у екзистенційному інтересі Росії до України, вважає аналітик Українського інституту майбутнього Юрій Романенко.

Своє бачення впливу масових демонстрацій, що проходять у Росії, на її взаємовідносини з Україною Романенко виклав на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, складається враження, що так зіваний "Дімон" є найбільшою загрозою суспільству. Насправді ж, навіть якщо в Росії і зміниться влада, нічого доброго це не дасть Україні, бо Росія продовжуватиме прагнути перетворення України на буферну зону у своєму складі.

"Тому ви не особливо радійте, що в Росії протести. Хто б там не прийшов до влади, хто б з ким не боровся, потрібно пам'ятати, що екзистенціальний інтерес Росії - Україна як буфер, а ще краще Україна включена до складу Росії як буфер", - резюмував свій допис Романенко.

Нагадаємо, що сьогодні у Росії пройшли масові протести під гаслом "Димон ответит", спричинені результатами розслідування корупційних схем Дмитра Мєдвєдєва.

Последние новости