26 марта 2017, 23:55

Екзистенціальний інтерес Росії, або чому Україні ні холодно, ні жарко від російських протестів

Україна нічого доброго не отримає від зміни влади у Росії, а нинішні протести взагалі ніяк не вплинуть на стосунки двох держав. Вся справа у екзистенційному інтересі Росії до України, вважає аналітик Українського інституту майбутнього Юрій Романенко.

Екзистенціальний інтерес Росії, або чому Україні ні холодно, ні жарко від російських протестів

Своє бачення впливу масових демонстрацій, що проходять у Росії, на її взаємовідносини з Україною Романенко виклав на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, складається враження, що так зіваний "Дімон" є найбільшою загрозою суспільству. Насправді ж, навіть якщо в Росії і зміниться влада, нічого доброго це не дасть Україні, бо Росія продовжуватиме прагнути перетворення України на буферну зону у своєму складі.

"Тому ви не особливо радійте, що в Росії протести. Хто б там не прийшов до влади, хто б з ким не боровся, потрібно пам'ятати, що екзистенціальний інтерес Росії - Україна як буфер, а ще краще Україна включена до складу Росії як буфер", - резюмував свій допис Романенко.

Нагадаємо, що сьогодні у Росії пройшли масові протести під гаслом "Димон ответит", спричинені результатами розслідування корупційних схем Дмитра Мєдвєдєва.

Последние новости