26 марта 2017, 16:43

У Санкт-Петербурзі активісти змусили поліцію відступити із центральної площі міста

Сьогодні, 26 березня, у Санкт-Петербурзі учасники антикорупційного мітингу перемістились із Марсового поля на центральну площу міста, де відбулися сутички із співробітниками правоохоронних органів.

У Санкт-Петербурзі активісти змусили поліцію відступити із центральної площі міста

Передає "Диалог.UA".

У Санкт-Петербурзі антикорупційний мітинг розпочався на Марсовому полі, куди за підрахунками прийшло від двох до трьох тисяч осіб. Дана акція не була погоджена місцевою владою. Чиновники мотивували це тим, що там мав проходити мітинг в захист традиційних цінностей. В свою чергу активісти заявили, що боротьба з корупцією і є традиційною цінністю.

По завершенню мітингу на Марсовому полі учасники акції вирішили переміститися на Двірцеву площу. Вони влаштували ходу по центральній вулиці міста, де скандували гасла за відставку уряду.

Як розповів журналіст Арсен Веснін, учасники мітингу спочатку оточили поліцію, а згодом змусили правоохоронців відступити із Двірцевої площі.


Нагадаємо, на Пушкінській площі в центрі Москви загони ОМОНу та спецпідрозділів МВС Росії розпочали операцію по зачистці площі від учасників акції протесту проти корупції.На даний момент точно відомо, що поліція встигла затримати близько 150 чоловік. Кореспонденти телеканалу "Дождь" повідомляють, що силовики застосували сльозогінний газ.

Последние новости