14 червня 2024, 07:45

Піонтковський пояснив, чому для Китаю вигідний будь-який результат війни в Україні: "Якщо Путін програє..."

Андрій Піонтковський вважає, що влада КНР може отримати користь від поразки РФ не меншу, ніж від перемоги.

Піонтковський пояснив, чому для Китаю вигідний будь-який результат війни в Україні: "Якщо Путін програє..."

Якби Росія перемогла у війні, то це, найімовірніше, спростило б для Китаю завдання нападу на Тайвань, оскільки США б цю країну не захищали, припустив Андрій Піонтковський. Програш Путіна у війні послабить РФ і дасть можливість КНР захопити частину російських територій, які раніше належали Китаю.

Інтерв'ю Андрія Піонтковського для "УНІАН" можна подивитися на каналі YouTube.

Політолог розповів про хитрий розрахунок глави КНР: "Китай робив ставку у цій війні ще у лютому 2022 року, коли Путін туди приїжджав. Китай вирішив, що ця війна дуже вигідна для нього. Якби Путін переміг, узяв Київ за сім днів, то це б означало великий провал США (це як десять Афганістанів разом). Після цього вони б взяли Тайвань голими руками, тому що ніхто б не став захищати Тайвань".

Потім Андрій Піонтковський розкрив плани Сі Цзіньпіна, де будь-який результат війни в Україні приносить вигоду Китаю: "Якщо Путін програє, тоді Китай спокійно візьме весь Сибір, який він взяв уже економічно. Спочатку він формально відновить владу над захопленими територіями від Владивостока до озера Байкал. Для Китаю це безпрограшна лотерея. Зараз Китай зрозумів, що Путін програв, але поки що він вдає лояльність до путінського режиму, щоб його не злякати, прив'язати повністю, щоб потім безболісно проводити політику приєднання Сибіру до Китаю після поразки Путіна, тому він буде таку двоїсту політику вести".


Раніше Піонтковський назвав єдиний вихід із війни для Путіна, який Україна не має допустити.

Автор: Андрей Пионтковский

Останні новини