28 травня 2024, 14:30

Левін озвучив хорошу та погану новини для України у зв'язку з призначенням Бєлоусова міністром оборони РФ

Путін призначив міністром оборони РФ Бєлоусова, щоб той зумів знайти гроші на оборонну промисловість, але не розвалив при цьому державу, вважає Ігаль Левін.

Левін озвучив хорошу та погану новини для України у зв'язку з призначенням Бєлоусова міністром оборони РФ

Офіцер Армії оборони Ізраїлю Ігаль Левін в інтерв'ю Олександру Демченку пояснив, що означає крок Путіна зі звільнення Шойгу та призначення на цю посаду економіста Андрія Білоусова.

"Він (Білоусов - ред.) вміє рахувати гроші. Путін хоче, щоб він їх шукав і знаходив, але водночас не допустив ситуації, коли військовий бюджет, який абсолютно не відповідає можливостям держави, все зжере та настане колапс", - зазначив аналітик.

Сергій Шойгу цілком влаштовував Путіна на посаді міністра оборони, але це не та людина, яка сильна у питаннях фінансів. Цікавий момент також полягає у тому, що з призначенням Бєлоусова почалася чистка всього апарату. Це може свідчити про бажання кремлівського диктатора розворушити та почистити все "гніздо" з надією на те, що можливості РФ оптимізуються та під час чергових гіперзусиль в оборонній сфері "пупок" країни не розв'яжеться.

З цього погляду для України призначення Бєлоусова - це, звичайно, погана новина, але хороша полягає у тому, що якби у Росії все було добре, то Шойгу б не зняли з посади, вважає Левін.

Автор: Игаль Левин

Останні новини