22 травня 2024, 14:11

"Щось пішло не так", – Жданов розповів, яке рішення незабаром має ухвалити російське командування

У Вовчанську вдвічі впала інтенсивність бойових дій, і це свідчить про те, що незабаром російське військове командування має ухвалити важливе рішення, заявив Олег Жданов.

"Щось пішло не так", – Жданов розповів, яке рішення незабаром має ухвалити російське командування

Зниження інтенсивності бойових дій у Вовчанську свідчить про те, що у росіян закінчився наступальний потенціал на цій ділянці фронту, та тепер російське командування має ухвалити рішення щодо подальших дій: або тримати на низькому рівні бойову інтенсивність, періодично атакуючи наші позиції, або перекидати частини й підрозділи з інших напрямків для посилення військ і відновлення наступальних дій на Харківському напрямку.

Таку думку висловив полковник запасу ЗСУ Олег Жданов в інтерв'ю Євгенії Кутновій, яке можна подивитися на YouTube-каналі "Фабрика новин".

У росіян теж є величезна проблема, повідомив військовий експерт. Вовчанськ мало захоплювати 70-тисячне угруповання, але щось пішло не так, і вони несподівано розпочали наступ завчасно силами у 30 000 осіб. Окупанти змогли виконати тактичне завдання із захоплення міста та просування, але північний плацдарм їм узяти не вдалося, а саме цей плацдарм відкриває можливість вогневого впливу на Харків ствольною артилерією.

"Я думаю, що російське командування найближчим часом ухвалюватиме рішення: або знижувати інтенсивність бойових дій, або нарощувати зусилля, - зазначив Жданов. - Для нас нарощування зусиль може призвести до ослаблення тиску на якомусь оперативному напрямку на Східному фронті, хоча у них є низка бригад у районі Донецька, які вони тримають у резерві та ще не задіяли у бойових діях. Подивимося, як вони будуть ними розпоряджатися".

Автор: Олег Жданов

Останні новини