20 травня 2024, 07:47

Що станеться з Іраном у разі загибелі Раїсі: експерт озвучив свою думку

Влада Ірану приховує загибель Раїсі, боячись заворушень у країні, впевнений історик Азізі.

Що станеться з Іраном у разі загибелі Раїсі: експерт озвучив свою думку

Влада Ірану приховує загибель Раїсі, боячись заворушень у країні, впевнений історик Азізі. Наразі історик не може на всі 100% підтвердити загибель президента Ірану, однак така ймовірність є. Про це чудово обізнані у Тегерані, але поки що бояться повідомляти погану новину.

Сьогодні, 20 травня, ресурс The Atlantic виклав у Мережу думку історика з Університету Клемнсона Азізі.

Влада не хоче хаосу в Ірані та тому поки що новину не повідомляють. Це не перший випадок, коли гинуть іранські чиновники в авіакатастрофі через несправність самого літального апарату. У попередні роки у подібній ситуації вже загинуло двоє членів Кабміну та два провідні воєначальники Ірану.

Однак будь-яка катастрофа, в якій гине перша особа країни, завжди викликатиме підозру. Так було 1971 року у Китаї, 1988 року у Пакистані та 2010 року у Польщі.

Раїсі став президентом Ірану 2021 року. Руку до цього доклав духовний лідер Хаменеї, який практично заборонив балотуватися на пост президента опозиції.

На Раїсі впав погляд як на політика, який не зможе протистояти Хаменеї. Багато політологів називали Раїсі "невидимим президентом", а також говорили про його повну некомпетентність на своїй посаді.

Хаменеї керував Раїсі як міг, щоб той дотримувався чіткої лінії режиму.

Згідно з чинною Конституцією Ірану, на посаду президента може претендувати духовний лідер із політичним досвідом, однак у країні таких політиків уже й не залишилося.

За словами історика, вчора в Ірані багато жителів країни вже почали святкувати смерть Раїсі, запускаючи у небо феєрверки. Зараз багато політичних угруповань почнуть боротися за право бути при владі. Такі події обов'язково позначаться на майбутньому самого Ірану.

Тим часом експерти й політологи не виключають громадянську війну в Ірані, якщо підтвердиться загибель Раїсі.

Автор: Сеть

Останні новини