4 травня 2024, 18:53

Жданов заявив, що у Росії ухвалено рішення йти ва-банк, і розповів, у чому задумка операції

Військовий експерт Олег Жданов попередив, що ситуація на фронті найближчим часом може погіршитися.

Жданов заявив, що у Росії ухвалено рішення йти ва-банк, і розповів, у чому задумка операції

Травень може виявитися дуже важким місяцем на фронті, й Олег Жданов пояснив чому: "Я вважаю, що у Російській Федерації ухвалено рішення йти ва-банк. Таке рішення пов'язане з тим, що там розуміють, що вікно можливостей починає закриватися. Для них теж було несподіванкою, що Байден буквально за три дні вирішить таке глобальне питання".

Інтерв'ю Олега Жданова можна подивитися на каналі YouTube.

Офіцер ЗСУ описав сценарій, згідно з яким, найімовірніше, діятимуть росіяни найближчим часом: "З урахуванням усіх цих можливостей (іноземні найманці, примушування переходу на контракт строковиків, а за півроку вони 50 тис. змусять підписати контракт) у такий спосіб вони набирають це угруповання. У чому задумка операції? Основний і головний удар буде завдано на Донбасі: у них завдання вийти на кордони Луганської та Донецької областей, а для того щоб наші Сили оборони не змогли зманеврувати військами, для цього їм треба відкрити другий фронт. Де його відкривати? Звичайно ж, на Півночі (це або Харківська область, або Сумська область), але оскільки там сил для прориву у глибину навряд чи вистачить, але організувати рейдові дії на кордоні з Сумською або Харківською областю - це цілком сьогодні російській армії під силу".

"Вони прекрасно розуміють, що головне завдання першого пакета допомоги від США, щоб у нас з'явилася можливість стабілізувати ситуацію на фронті. Його основна маса почне приходити десь ближче до кінця травня або початку червня та відразу ж на фронт", - наголосив Олег Жданов.


Автор: Олег Жданов

Останні новини