30 квітня 2024, 17:02

"Не можна недооцінювати", – Черник пояснив, навіщо РФ перекинула батальйони "кадировців" до кордону з Сумщиною

Росія перекинула чотири батальйони "кадировців" на кордон із Сумщиною, але, найімовірніше, це зроблено не з військовою, а з пропагандистською метою, вважає Петро Черник.

"Не можна недооцінювати", – Черник пояснив, навіщо РФ перекинула батальйони "кадировців" до кордону з Сумщиною

Наразі батальйони "кадировців" перебувають за 150-200 км від кордону з Сумською областю. Ситуацію прокоментував полковник запасу ЗСУ Петро Черник в ефірі "24 каналу".

"Я думаю, це черговий пропагандистський крок. Чотири батальйони - це повноцінний механізований полк, сукупно до 2500 осіб. У бронетехніці, якщо буде повноцінне забезпечення, це у межах до 100 одиниць. Можливо, плюс десяток-півтора, не більше. Чи серйозна це сила? Не можна недооцінювати ворога", - зазначив військовий аналітик.

Водночас полковник нагадав, що всі наші північні кордони дуже серйозно укріплені фортифікаційними спорудами та є ділянки, де мінування (як протитанковими, так і протипіхотними мінами) за шириною сягає 4 км. Пройти ці мінні поля такою кількістю особового складу неможливо.

"Якщо вони і вирішать вчинити акт суїциду (а це буде акт суїциду), то рухатимуться виключно дорогами. Ну а як працювати на дорогах, ми навчилися на початку цієї війни. За запасами FGM-148 Javelin ми друга країна у світі після США. На мій погляд, там розігрується чергова політична складова, яку ми, експерти, поки що повноцінно прокоментувати не можемо", - підсумував Черник.

Нагадаємо, Петро Черник заявив, що Україна перебуває у завершенні третього циклу ракетного терору РФ.

Автор: Петр Черник

Останні новини