11 квітня 2024, 22:29

Комбат Федоренко сказав прямо, чим можна "вилікувати" страх перед мобілізацією: "У 99% випадків..."

Юрій Федоренко розвіяв кілька міфів про мобілізацію, які лякають певну частину українського суспільства.

Комбат Федоренко сказав прямо, чим можна "вилікувати" страх перед мобілізацією: "У 99% випадків..."

Найкращий спосіб не бути мобілізованим - добровільно піти воювати, заявив Юрій Федоренко. Досвідчений військовий нагадав про рекрутинг, який став своєрідною альтернативою мобілізації та має низку переваг. Головна відмінність рекрутингу: людина може сама обрати місце служби, отримавши можливість застосувати свої навички та вміння.

Інтерв'ю Юрія Федоренка для "Фабрики новин" можна подивитися на каналі YouTube.

Формулюючи запитання на тему мобілізації, яка не залишає людині вибору, журналіст Юрій Бібік вирішив уточнити в Юрія Федоренка важливий нюанс: "Що потрібно робити, щоб потрапити конкретно у те місце, в яке ти хочеш?"

На це запитання той, посміхаючись, відповів: "Давайте я скажу прямо: не треба чекати, поки щось клюне в якесь місце, а ми знаємо, що та куди. Чому? Тому що потім уже буде пізно: буде запущено механізм, яким передбачено, до якого військового формування ви комплектуватиметеся, та там уже вас ніхто не питатиме, що ви робили у мирному житті, яка у вас освіта, який досвід. Вас будуть додавати до тих потреб, які є у Сил оборони".

"Якщо ви дієте на випередження, тобто ви збираєтеся мобілізуватися, розуміючи, що у цьому є потреба або те, що це так чи інакше все одно станеться, то оберіть підрозділ. Зараз є механізм згоди, коли, перед тим як прийти до військкомату, підписуєте згоду, що підете у те чи інше військове формування, й у 99% випадків ви потрапите до того військового формування, яке обрали", - пояснив командир РУБпАК "Ахіллес".

Автор: Сеть

Останні новини