20 березня 2024, 07:53

Чим загрожує для США зрада Трампа Україні: аналітик з FT озвучив "похмуре майбутнє"

Якщо Вашингтон залишить Україну наодинці з РФ, то у майбутньому це поставить під сумнів надійність США як союзника в усьому світі, упевнений аналітик Мартін Вулф.

Чим загрожує для США зрада Трампа Україні: аналітик з FT озвучив "похмуре майбутнє"

Кандидат у президенти США Трамп у разі своєї перемоги може просто "вручити" Україну Путіну.

Про це повідомив у своїй колонці для The Financial Times аналітик Мартін Вулф.

Трамп спочатку виступив проти нового пакета допомоги для України, зажадавши від республіканців не виставляти на голосування у Палаті представників новий законопроєкт, тим самим Трамп просто хотів насолити Байдену.

З великими труднощами, але вже 2024 року сенаторам вдалося проголосувати за законопроєкт. Однак спікер Джонсон поки не поспішає розглядати питання допомоги Україні. Він прекрасно розуміє, що якщо законопроєкт буде ухвалено, то у листопаді 2024 року його не переоберуть на посаду спікера Палати представників.

Вулф пише, що за два роки війни Україні вдалося зробити багато чого проти армії Путіна, не роблячи водночас великих витрат для Заходу, причому жоден солдат НАТО поки що не воює в Україні.

Аналітик пише, що Трамп і його команда хочуть просто "подарувати" Путіну незаслужену перемогу.

Якщо Вашингтон відвернеться від України, то й інші союзники США більше не почуватимуться в безпеці і можуть відвернутися від Білого дому.

На думку Вулфа, Республіканська партія давно перетворилася на секту. Трамп повністю контролює законодавців, які не тільки боягузливі, а й хочуть домогтися якихось просувань кар'єрними сходами, саме тому вибори 2024 року є найважливішими у США після 1932 року, коли главою Білого дому став Рузвельт.

Якщо США за Трампа залишать Україну, то це викличе новий сплеск небезпеки поширення ядерної зброї. Також союзники США почнуть будувати свої альянси без участі у них Вашингтону.

Вулф також не виключає можливості укладення угод із КНР і РФ. Зрештою США залишаться сам на сам проти всього світу. Така ситуація точно не сподобається всім американцям.

Навпаки, ситуація в Україні змусила членів НАТО переглянути питання своєї безпеки та виділення коштів за оборону своїх країн. Вторгнення РФ в Україну розширило Альянс за рахунок членства Фінляндії та Швеції.

Захід не має дозволити Путіну стерти Україну з лиця землі, саме тому це і буде війна на виснаження.

Від Заходу поки що тільки потрібно постачати Україні зброю та гроші. Якщо Захід відступить зараз, то це буде демонстрація катастрофічної слабкості перед Росією.

Раніше у рамках саміту "Рамштайн-20" Остін запевнив союзників, що США не залишать Україну сам на сам із Путіним.

Нагадаємо, стали відомі всі подробиці підсумків саміту "Рамштайн-20".

Автор: Сеть

Останні новини