4 березня 2024, 10:44

З такими втратами РФ скоро залишиться без фронтової авіації: Дикий озвучив свій прогноз

За кожного полоненого пілота окупанти віддають 10 українських військовополонених, заявив Дикий.

З такими втратами РФ скоро залишиться без фронтової авіації: Дикий озвучив свій прогноз

Якщо окупанти продовжать втрачати свою авіацію такими самими темпами, як останнім часом, то через чотири місяці у них не буде "фронтової авіації".

Військовий експерт Євген Дикий у прямому ефірі на "24 каналі" заявив, що на сьогоднішній день в окупантів близько 100 фронтових літаків "Су-34", 10 з яких вони вже втратили за останній тиждень.

Якщо щодоби знищувати по одному літаку, то менше ніж за чотири місяці можна повністю позбавити ПКС РФ від літаків типу "Су-34".

Під час обміну військовополоненими окупанти завжди вносять до списку пілота, за якого пропонують одразу 10 українських захисників.

Більше Кремль віддав лише за заарештованого Медведчука у 2022 році. Нині ж Кремль активно намагається внести до обмінного списку імена не лише льотчиків, а й співробітників ФСБ.

З 15 лютого по 3 березня 2024 року окупанти недорахувалися одразу 15 своїх літаків, включно з "А-50". Такі великі втрати зумовлені тим фактом, що окупанти, намагаючись розвинути успіх на Авдіївському напрямку, не шкодують свою авіацію, завдаючи серію ударів по позиціях ЗСУ.

Станом на 4 березня 2024 року РФ недорахувалася 347 літаків і 325 вертольотів.

Тим часом аналітики з ISW упевнені, що, незважаючи на великі втрати у лавах авіації, противник і далі використовуватиме літаки у війні проти України.

Автор: Сеть

Останні новини